Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1000 Τσετσένοι τζιχαντιστές ταμπουρωμένοι στο Χαλέπι

1000 Τσετσένοι τζιχαντιστές ταμπουρωμένοι στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τσετσενία, Χαλέπι,

Μια δύναμη από 800 με 1000 Τσετσένους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ (Jaish al-Muhajireen wal-Ansar) βρίσκονται μέσα στο Χαλέπι (Αλέππο) της Συρίας που πολιορκεί ο συριακός στρατός. Μια άλλη, ανεξάρτητη δύναμη Τσετσένων, η Αμπντούλ Χακίμς Τζαμάτ (Abdul Hakim’s Jamaat) βρίσκεται στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια).

Αυτοί οι Τσετσένοι τζιχαντιστές και τρομοκράτες είναι οι υποτιθέμενοι “μετριοπαθείς” αντιπολίτευση της Συρίας. Τώρα, πώς γίνεται οι τζιχαντιστές να θεωρούνται επιλεκτικά “μετριοπαθείς” και οι Τσετσένοι μισθοφόροι “αντιπολίτευση”, αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μας το εξηγήσουν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ, που θέλουν να σώσουν το Αλέππο από την κυβέρνησή του και να το παραδώσουν στους τζιχαντιστές.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ θεωρούν επισήμως την Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ τρομοκρατική οργάνωση από τις 24 Σεπτεμβρίου 2014. Όλοι αυτοί οι Τσετσένοι τζιχαντιστές βρέθηκαν στη Συρία μέσω Τουρκίας και είναι δημιουργήματα των Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Εκτός από Τσετσένους, στην ίδια δύναμη, συμμετέχουν και άλλοι κεντρασιάτες, από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Συμμετέχουν μισθοφόροι από την Κριμέα (Τάταροι – Τούρκοι), Καζάκοι (Τούρκοι και αυτοί), Αζέροι (επίσης τουρκικό φύλο) και Νταγκεστάνοι. Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί τους αποκαλούν “Τούρκους αδελφούς”…

Σχετικά άρθρα