Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς προετοιμάζεται για πόλεμο και δοκιμάζει νέες ρουκέτες

Η Χαμάς προετοιμάζεται για πόλεμο και δοκιμάζει νέες ρουκέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ερυθρά Θάλασσα, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς προχώρησε σε μια ακόμη “δοκιμαστική” εκτόξευση πυραύλου προς την Ερυθρά Θάλασσα το πρωί της Πέμπτης.

Είναι η τέταρτη τέτοια εκτόξευση τις τελευταίες δύο ημέρες, που εντάσσεται σε μια σειρά δοκιμών από την ισλαμιστική τουρκόφιλη οργάνωση για να βελτιώσει τις δυνατότητες των ρουκετών της.

“Πριν λίγα λεπτά τα αμυντικά συστήματα του ισραηλινού στρατού αναγνώρισαν μια εκτόξευση ρουκέτες από την κεντρική Γάζα στη θάλασσα για τέταρτη φορά τις τελευταίες 24 ώρες”, ήταν το tweet του ισραηλινού στρατού νωρίτερα την Πέμπτη.

Μετά την ολοκλήρωση του πολέμου του καλοκαιριού στη Γάζα, όπου τα δύο τρία των ρουκετών της Χαμάς ή ρίχθηκαν στο Ισραήλ ή καταστράφηκαν από τους Ισραηλινούς, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την ισλαμιστική περιοχή της Γάζας προς το Ισραήλ είχαν σταματήσει.

Ωστόσο, η Χαμάς και η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν ξεκινήσει να ξαναχτίζουν τα οπλοστάσιά τους και αναλυτές φοβούνται ότι είναι ζήτημα χρόνου πριν οι εχθροπραξίες ξεκινήσουν πάλι.

Αναφορές μέσα από τη Γάζα λένε ότι οι τρομοκράτες ισλαμιστές της Χαμάς επισκευάζουν τα τούνελ που κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός και αναδημιουργούν το οπλοστάσιό τους.

Σχετικά άρθρα