Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

10ετή κάθειρξη για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας του Sewol

10ετή κάθειρξη για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας του Sewol
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κιμ Χαν Σικ, Ναυάγια, Πλοίο Sewol, Φυλακές,

Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε στη Νότια Κορέα ο επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας που λειτουργούσε το επιβατικό πλοίο Sewol, το οποίο βυθίστηκε τον Απρίλιο, παρασύροντας στον υγρό τάφο του περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Ο Κιμ Χαν Σικ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας of Chonghaejin Marine Co., καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η επιχείρηση επέτρεπε συστηματικά την υπερφόρτωση του πλοίου και έδωσε άδεια για παράνομες εργασίες που αύξησαν την χωρητικότητα του σκάφους σε επιβάτες.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας υπάλληλος που βρισκόταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Γου Μπιούν Έουν, τον οποίο και περιέγραψε ως ιδιαίτερα παρεμβατικό.

Ο κ. Κιμ καταδικάστηκε επίσης για τη μεταφορά 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τα ταμεία της Chonghaejin Marine στον Γου, άλλες εταιρείες του Γου ή συγγενείς του.

Ακόμα τέσσερα στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν σε τρία ως έξι χρόνια φυλάκισης για παραπλήσιες κατηγορίες, ενώ δυο άλλοι υπάλληλοι έλαβαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Η τραγωδία του Sewol συγκλόνισε τη Νότια Κορέα. Οι δύτες έχουν ως τώρα ανασύρει 295 πτώματα από τα νερά και το «κουφάρι» του βυθισμένου σκάφους.

Ακόμα εννέα επιβάτες αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 304.

Σχετικά άρθρα