Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολομβία: Συμφωνία με FARC για την απελευθέρωση του Στρατηγού

Κολομβία: Συμφωνία με FARC για την απελευθέρωση του Στρατηγού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FARC - EP Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, Κολομβία, Κούβα, Νορβηγία,

Στην Κολομβία, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) συμφώνησαν στους όρους της απελευθέρωσης “το συντομότερο δυνατόν” του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ο οποίος συνελήφθη από τους αντάρτες την Κυριακή, ανακοινώθηκε στην Αβάνα της Κούβας από Κουβανούς και Νορβηγούς διπλωμάτες.

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σχετικά με τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε και τριών ακόμη στρατιωτών το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα» είπε ο Κουβανός διπλωμάτης Ροδόλφο Μπενίτεθ που συνοδευόταν από τη Νορβηγίδα συνάδελφό του Ρίτα Σάντμπεργκ. Η Κούβα και η Νορβηγία είναι οι δύο χώρες εγγυήτριες στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αβάνα.

Η απελευθέρωση του στρατηγού Αλζάτε είναι ζωτικής σημασίας καθώς η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει αναστείλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έως ότου αφεθεί ελεύθερος ο στρατηγός. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στοχεύουν στον τερματισμό του μακροβιότερου εμφυλίου πολέμου της Λατινικής Αμερικής, που έχει σκοτώσει περίπου 200.000 άτομα στα 50 χρόνια που διαρκεί.

Σχετικά άρθρα