ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο βουλευτής του Λικούντ, Μοσέ Σαάντα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να εφαρμόσει τακτικές παύσεις στις εχθροπραξίες, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη και ανήθικη πολιτική».
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 103FM, ο Σαάντα δήλωσε:
«Αυτή η πολιτική χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και στρατολογεί μαχητές για τη Χαμάς για να πολεμήσουν τα παιδιά μας.
»Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς· το Ισραήλ μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια που τελικά καταλήγει στη Χαμάς, επιτρέποντάς τους να εξοπλίζονται και να εκπαιδεύουν τρομοκράτες».
Πρότεινε τη δημιουργία μιας αυστηρά ελεγχόμενης ανθρωπιστικής ζώνης:
«Οι πολίτες που επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν από τη Χαμάς θα πρέπει να κατευθύνονται σε μια ανθρωπιστική περιοχή υπό πλήρη έλεγχο του ισραηλινού στρατού, με πρόσβαση σε νερό, ενέργεια, τροφή και υγειονομική περίθαλψη.
»Ο κόσμος θα το δει αυτό. Όποιος παραμένει και προστατεύει τη Χαμάς, έχει μόνο μία μοίρα. Εκεί, πρέπει να επιβληθεί πλήρης αποκλεισμός».
Ο Σαάντα πρόσθεσε: «Έψαξα την ιστορία· δεν υπάρχει προηγούμενο έθνους που να προμηθεύει τροφή στον εχθρό του εν μέσω πολέμου. Είναι αδιανόητο. Είμαστε ένα έθνος σε κίνδυνο».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι «το Ισραήλ θα έπρεπε ήδη να έχει κατακτήσει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας και να επιβάλει στρατιωτική διοίκηση.
»Ο κυρίαρχος μοιράζει το ψωμί, και επί του παρόντος, το Ισραήλ επιτρέπει στη Χαμάς να ελέγχει τη βοήθεια, κάτι που την ενισχύει και την εκπαιδεύει για να συνεχίσει να επιτίθεται στα παιδιά μας.
»Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, ούτε στην αρχαιότητα ούτε στους σύγχρονους καιρούς· είμαστε ένα έθνος σε κίνδυνο που δίνει τροφή στον εχθρό του για να τον χρηματοδοτήσει και να τον εξοπλίσει».
Σχετικά με το ζήτημα των ομήρων, ο Σαάντα ανέφερε ότι η Χαμάς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για συμφωνία σε αυτό το στάδιο.
«Οι όμηροι είναι μια πληγή στην καρδιά του έθνους, και δεν θα επουλωθεί μέχρι να επιστρέψουν όλοι σπίτι.
»Τα δικά μου παιδιά πολεμούν εκεί· είναι καθήκον να τους φέρουμε πίσω.
»Αλλά πρέπει να καταλάβουμε: η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για συμφωνία τώρα.
»Αυτοί είναι οι μοχλοί πίεσής τους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας πλήρης αποκλεισμός».






