Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί έριξαν με αλεξίπτωτα ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Οι Ισραηλινοί έριξαν με αλεξίπτωτα ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Το βράδυ του Σαββάτου, 26 Ιουλίου, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του.

Παλαιστινιακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν στη βόρεια περιοχή της Γάζας.

Οι ρίψεις περιλάμβαναν επτά παλέτες με τρόφιμα, όπως αλεύρι, ζάχαρη και κονσέρβες, που προμήθευσαν διεθνείς οργανισμοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός τόνισε: «Οι IDF τονίζουν ότι δεν υπάρχει λιμός στη Λωρίδα της Γάζας.

»Πρόκειται για μια ψευδή εκστρατεία που προωθεί η Χαμάς».

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τη διανομή της βοήθειας στον ΟΗΕ και τις διεθνείς οργανώσεις, καλώντας τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να εξασφαλίσουν ότι τα εφόδια δεν θα καταλήξουν στα χέρια της Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής από οργανώσεις αρωγής, που το κατηγορούν ότι δυσχεραίνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα ως «ανθρωπογενή μαζική λιμοκτονία».

Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι έχει επιτρέψει την είσοδο επαρκών ποσοτήτων τροφίμων στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποδίδοντας τα δεινά των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής στη Χαμάς.

Επιπλέον, κατηγορεί τον ΟΗΕ για ολιγωρία, σημειώνοντας ότι 700 φορτία βοήθειας παραμένουν στη Γάζα χωρίς να έχουν διανεμηθεί.

Μέσω Telegram, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε τη νύχτα του Σαββάτου 26/07 προς Κυριακή 27/07 ότι προχώρησε σε ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της υπηρεσίας COGAT του υπουργείου Άμυνας και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς.

«Οι ρίψεις με αλεξίπτωτα, που διεξήχθησαν σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και υπό τη διεύθυνση του COGAT (σ.σ. υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας) συμπεριλάμβαναν επτά παρτίδες βοήθειας που περιείχαν αλεύρι, ζάχαρη και κονσέρβες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα