Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θυμίζει ταινία πώς Ολλανδέζα μητέρα έσωσε την κόρη της από το Ισλαμικό Κράτος

Θυμίζει ταινία πώς Ολλανδέζα μητέρα έσωσε την κόρη της από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ολλανδία, Ράκα, Τζιχαντιστές,

Θυμίζει σενάριο ταινίας, αλλά είναι αληθινή ιστορία. Μια Ολλανδέζα μητέρα αψήφισε όλες τις προειδοποιήσεις και ταξίδεψε μέχρι την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Ράκα στη Συρία για να σώσει την κόρη της, που είχε ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Η γυναίκα, που ζει στο Μάαστριχτ, και ονομάζεται Μονίκ είχε προειδοποιηθεί ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να επιχειρήσει το ταξίδι στη Συρία για να απελευθερώσει την κόρη της, Αΐσα (Aicha), 19 ετών.

“Ορισμένες φορές πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αυτό νομίζω σωστό”, είπε σε φίλους και συγγενείς.

Η ίδια η κοπέλα, που γεννήθηκε χριστιανή και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, ζήτησε από τη μητέρα της βοήθεια για να φύγει από τη Ράκα τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η αστυνομία όταν ενημερώθηκε σχετικά της είπε να μην επιχειρήσει κάποια διάσωση η ίδια, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.

Επίσης της ειπώθηκε ότι ακόμα κι εάν έσωζε τη 19χρονη κόρη της, θα ήταν πιθανό η νεαρή να βρισκόταν αντιμέτωπη με την ολλανδική δικαιοσύνη, κατηγορούμενη για συνεργασία με τους τζιχαντιστές.

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις, η Μονίκ ταξίδεψε από την Τουρκία στη Ράκα, στην κατά κάποιο τρόπο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, φορώντας μπούρκα και συναντήθηκε με την κόρη της στο σημείο που είχαν κανονίσει μέσω Facebook.

Στη συνέχεια, μάνα και κόρη απέδρασαν στην Τουρκία, όπου η Αΐσα συνελήφθη επειδή δεν είχε διαβατήριο.

Η Αΐσα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ στην ηλικία των 18 ετών, όταν παντρεύτηκε τον Ομάρ Γιλμάζ (Omar Yilmaz), έναν γνωστό τζιχαντιστή από την Ολλανδία, ο οποίος είναι πρώην στρατιωτικός.

“Ήθελε να γυρίσει σπίτι, αλλά δεν μπορούσε να φύγει από τη Ράκα δίχως βοήθεια”, είπε η μητέρα της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας παρενέβη ώστε να επιστρέψουν η μητέρα και η κόρη από την Τουρκία στη χώρα τους πριν το τέλος της εβδομάδας.

“Είναι εντυπωσιακό ότι η μητέρα κατάφερε να βρει και να πάρει την κόρη της”, είπε ο Φρανσουά Λαντερλού, ο δικηγόρος της οικογένειας, στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Σχετικά άρθρα