Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας δήμαρχος στην καρδιά της Μελβούρνης

Ο Έλληνας δήμαρχος στην καρδιά της Μελβούρνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, Ελληνική Ομογένεια, Μελβούρνη, Φίλιππος Βλαχογιάννης,

Με πέντε ψήφους υπέρ και τρεις κατά, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού Δήμου της Μελβούρνης Yarra, εξέλεξε δήμαρχο τον ομογενή, Φίλιππο Βλαχογιάννη.

Ο Δήμος Yarra έχει 80.000 δημότες που κυρίως προέρχονται από την Κίνα, την Νέα Ζηλανδία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ομογενειακό site Neos Kosmos, μετά την εκλογή του, ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος (που μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα) μίας περιοχής στην οποία ακόμα και σήμερα κατοικούν πολλοί ομογενείς, πρώτης, δεύτερης αλλά και τρίτης γενιάς, δήλωσε ότι κατά τη θητεία του θα προσπαθήσει, αφενός, να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών και, αφετέρου, να βοηθήσει στην ανάμειξη περισσοτέρων εξ αυτών στα κοινά.

«Θα είμαι εδώ για όλους και θα συνεχίσω να μάχομαι για το καλό όλων των δημοτών» είπε ο κ. Βλαχογιάννης, που ανέφερε ότι, λόγω του ότι είναι δικηγόρος πιστεύει ότι είναι καλός στο να διαπραγματεύεται, κάτι που θεωρεί ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα στο να επιτευχθούν πολλοί από τους στόχους που έχει θέσει ως δήμαρχος της περιοχής.

Όπως έκανε σαφές, μία από τις βασικές του επιδιώξεις στη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες του θα είναι και η συνεργασία του όχι μόνο με άλλους γειτονικούς Δήμους, αλλά και με την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας και την Ομοσπονδιακή.

Σχετικά άρθρα