Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έκανε ερωτικές σκλάβες 6 γυναίκες Σύρων στρατιωτικών

Το Ισλαμικό Κράτος έκανε ερωτικές σκλάβες 6 γυναίκες Σύρων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε και έκανε ερωτικές σκλάβες τουλάχιστον 6 γυναίκες από τη Συρία, σουνίτισσες στο θρήσκευμα, που ήταν σύζυγοι Σύρων αξιωματικών της κυβέρνησης Άσαντ.

Αυτό καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο σημειώνει ότι οι γυναίκες έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών όταν αυτοί κατέλαβαν τις οικίες των αξιωματικών της 17ης Μεραρχίας στην περιοχή της Ράκα.

Συγγενείς των γυναικών πήγαν στη Ράκα και ικέτεψαν τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους να τις απελευθερώσουν, εκείνοι όμως αρνήθηκαν λέγοντας ότι οι γυναίκες είναι “αποστάτες και πράκτορες της κυβέρνησης Άσαντ”. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει συνολικά 80 περιπτώσεις γυναικών της Συρίας που έχουν γίνει ερωτικές σκλάβες των παρανοϊκών.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ερωτικές σκλάβες γίνονταν οι γυναίκες των Κούρδων Γιαζίντι, ως “σατανίστριες” και “ειδωλολάτρισσες”, οι οποίες μάλιστα πωλούνταν σε σκλαβοπάζαρα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που κάποιες γυναίκες έφτασαν μέχρι και τα χίλια δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που συγγενείς των γυναικών τις αγόρασαν για να τις απελευθερώσουν, βάζοντας Άραβες γνωστούς τους να εμφανιστούν ως πελάτες.

Σχετικά άρθρα