Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ανώτατο στέλεχος νεκρό στην Κομπάνι

Ισλαμικό Κράτος: Ανώτατο στέλεχος νεκρό στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστής, ανώτατο στέλεχος από το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων στην Κομπάνι μαζί με τον αδερφό του, το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για έναν ακόμα οπλαρχηγό των τζιχαντιστών, τον Αμπού Χαιντάρ Ανμπάρι (Abu Haidar Anbari), ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κομπάνι μαζί με τον αδερφό του για να κατευθύνει τις επιθέσεις και να καταφέρει να αλώσει την πόλη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, χαράσσοντας τη στρατηγική για τις ορδές των τζιχαντιστών.

Η είδηση μεταδίδεται μέχρι στιγμής από κουρδικά μέσα και έχει κατακλύσει το Twitter, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια σχετική διάψευση του θανάτου.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ενώ το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να σφυροκοπά την Κομπάνι για 65η ημέρα, χωρίς να καταφέρνει να κάμψει τη λυσσαλέα αντίσταση των Κούρδων , που ενισχύθηκαν από τους Πεσμεργκά, έχει υποστεί πολύ σημαντικά πλήγματα σε επίπεδο στελεχών, καθώς πολλοί οπλαρχηγοί του (εμίρηδες) έχουν βρει το θάνατο είτε από τους Κούρδους μαχητές είτε από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων, που λαμβάνουν ακριβείς συντεταγμένες για τις θέσεις των τζιχαντιστών από τους Κούρδους.

Αποτέλεσμα είναι οι ορδές των τζιχαντιστών να παραμένουν στο σημείο, αλλά να αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες και μεγαλύτερες απώλειες καθημερινά.

Σχετικά άρθρα