Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και να παραδώσει τα όπλα της

Ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και να παραδώσει τα όπλα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Βρετανία, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μαχμούντ Αμπάς, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τόνι Μπλερ, Χαμάς,

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τη Χαμάς να απελευθερώσει άμεσα τους ομήρους που κρατά και να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργάνωση «δεν θα κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας» μετά το πέρας του τρέχοντος πολέμου.

Σε συνάντησή του στο Αμμάν με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο Αμπάς ζήτησε παράλληλα την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές, την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και την ελεύθερη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, WAFA.

Επιπρόσθετα, ο Αμπάς τάχθηκε υπέρ της ανάληψης του ελέγχου της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αρχή, πρόταση που το Ισραήλ έχει απορρίψει κατηγορηματικά εδώ και χρόνια.

Σχετικά άρθρα