Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ καταδίκασε την Ισπανία για την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Το Ισραήλ καταδίκασε την Ισπανία για την αναγνώριση της Παλαιστίνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή,

Με έντονο τρόπο το Ισραήλ καταδίκασε την απόφαση του κοινοβουλίου της Ισπανίας, που ουσιαστικά με ένα συμβολικό τρόπο, αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης ωστόσο εξουσιοδοτεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επαφές με τις δύο πλευρές που θα οδηγήσουν στην επίσημη αναγνώριση.

“Θα έπρεπε καλύτερα το ισπανικό κοινοβούλιο να καταδικάσει την φρικτή σφαγή που Παλαιστίνιοι διέπραξαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ” τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

“Το ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου δεν μπορεί παρά να απομακρύνει τις πιθανότητες επίτευξης μιας διευθέτησης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς αυτή ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να υιοθετήσουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις” τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών που στη συνέχεια στιγματίζει την στάση των ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα.

“Δυστυχώς βλέπουμε στην Ευρώπη μια αυξανόμενη στήριξη στη μονομερή στρατηγική των Παλαιστινίων” σημειώνει η δήλωση, με έκδηλη την οργή του Τελ Αβίβ για τις μονομερείς κινήσεις των ευρωπαϊκών χωρών γιατί όπως τονίζεται “μια τέτοια τυφλή στήριξη προς τους Παλαιστίνιους δεν χρησιμεύει ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε στο ζήτημα της ειρήνης”.

Σχετικά άρθρα