Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατεδάφισαν σπίτι Παλαιστίνιου δράστη στα Ιεροσόλυμα

Κατεδάφισαν σπίτι Παλαιστίνιου δράστη στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εβραίοι, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συναγωγή, Τζιχαντιστές, Τραμ, Τρομοκρατία,

Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν τη νύχτα της Τρίτης, ανατολικά στα Ιεροσόλυμα, το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στάση του τραμ στα Ιεροσόλυμα στις 22 Οκτωβρίου, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

«Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο Ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε, τη στιγμή που επικρατεί πολύ μεγάλη ένταση εδώ και εβδομάδες στα Ιεροσόλυμα, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή δυτικά των Ιεροσολύμων, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Ο θάνατος τεσσάρων Εβραίων σε τόπο λατρείας έριξε λάδι στη φωτιά στην ήδη εκρηκτική κατάσταση στην Παλιά Πόλη, κυρίως γύρω από την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Πλατείας των Τζαμιών.

Ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε χθες βράδυ ότι θα απαντήσει δια «σιδηράς πυγμής» διατάσσοντας την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών οι οποίοι οπλισμένοι με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι πραγματοποίησαν την επίθεση την ώρα της προσευχής.

Ο Αμπεντ αλ Ραχμάν αλ Σαλούντι, δράστης της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, το σπίτι του οποίου καταστράφηκε, έπεσε επίσης νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Παλαιστίνιος είχε ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ομάδα επιβατών που κατέβαιναν από το τραμ, σκοτώνοντας το μωρό που είχε ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα και μια γυναίκα από τον Ισημερινό.

Σχετικά άρθρα