ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη 24/06 ότι είναι «πολύ δυσαρεστημένος με το Ισραήλ» και ότι «δεν είναι ικανοποιημένος με το Ιράν», κατηγορώντας και τις δύο χώρες για παραβίαση της πρόσφατα συμφωνημένης εκεχειρίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι είναι «πολύ δυσαρεστημένος με το Ισραήλ» και ότι «δεν είναι ικανοποιημένος με το Ιράν».
Αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Truth Social για να προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί στην Τεχεράνη.
Είπε στους δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ για να προσπαθήσει να αποτρέψει την επανέναρξη της σύγκρουσης.
«Το Ισραήλ πρέπει να ηρεμήσει, πρέπει να κάνω το Ισραήλ να ηρεμήσει», δήλωσε. «Θα δω αν μπορώ να το σταματήσω».
«Οι Αμερικανοί είναι μαζί μας»: Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το Ιράν παραβίασε την εκεχειρία, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, διέταξε τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) να πλήξουν την Τεχεράνη μετά τη φονική επίθεση στην Μπεερσέβα.
Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε την Τρίτη 24/06 στην εφημερίδα Jerusalem Post:
«Οι Αμερικανοί είναι μαζί μας, ξέρουν ότι το Ιράν παραβίασε την εκεχειρία», αναφερόμενος στην αναμενόμενη αντίδραση του Ισραήλ στο Ιράν.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά από μια φονική επίθεση με ιρανικούς πυραύλους που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην Μπεερσέβα.
Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους μέσα στο καταφύγιό τους, καθώς ο πύραυλος χτύπησε απευθείας το σπίτι τους, αποτελώντας τη δεύτερη ομάδα ανθρώπων που σκοτώθηκε από πυραυλική επίθεση παρά την παρουσία τους σε καταφύγιο.
Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ διέταξε την αντεπίθεση στην Τεχεράνη μετά την επίθεση.
«Έχω δώσει εντολή στις IDF να απαντήσουν δυναμικά στην παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν με έντονα πλήγματα κατά στόχων του καθεστώτος στην καρδιά της Τεχεράνης», δήλωσε ο Κατζ.
Παρά την προηγούμενη ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Νετανιάχου ότι είχε αποδεχτεί την εκεχειρία επειδή το Ισραήλ είχε επιτύχει όλους τους πολεμικούς του στόχους, ο ίδιος επανέλαβε ότι το Ισραήλ θα «ανταποκριθεί δυναμικά» σε οποιαδήποτε παραβίαση της εκεχειρίας.
Ο Τραμπ λέει ότι δεν θέλει «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν
Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον κάλεσε τηλεφωνικά και προσφέρθηκε να βοηθήσει με το Ιράν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One καθ’ οδόν για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν επιθυμεί «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν, καθώς, όπως είπε, αυτό θα οδηγούσε σε χάος.






