ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ταμίρ Μοράγκ, στρατιωτικού ανταποκριτή του Καναλιού 14, του δεύτερου μεγαλύτερου και κορυφαίου συντηρητικού Μέσου Ενημέρωσης στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.
Πηγές που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι οι υλικοτεχνικές προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η εμπλοκή των ΗΠΑ δεν αναμένεται να είναι συμβολική, καθώς θα προσφέρει κρίσιμες δυνατότητες στο πεδίο της μάχης, ιδιαίτερα για την καταστροφή ισχυρά οχυρωμένων στόχων, όπως η πυρηνική εγκατάσταση Φορντόου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της άμυνας, ο στρατηγικός στόχος είναι να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στο πυρηνικό πρόγραμμα του ιρανικού καθεστώτος.
Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, οι εξελίξεις στο πεδίο υποδηλώνουν ότι η αμερικανική στρατιωτική δράση μπορεί να είναι επικείμενη, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τι μεταδίδει το Bloomberg
Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανό χτύπημα στο Ιράν τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο «πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα».
Ορισμένες από τις πηγές αναφέρουν ότι ένα χτύπημα το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή και θα μπορούσε ακόμη να αλλάξει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.






