Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απλώνει τα πλοκάμια του στην Ιορδανία

Το Ισλαμικό Κράτος απλώνει τα πλοκάμια του στην Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιορδανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Δικαστήριο στην Ιορδανία καταδίκασε πέντε τζιχαντιστές σε ποινές φυλάκισης από τρία έως πέντε χρόνια επειδή προωθούσαν το Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι οι πέντε είναι μέλη στο Ισλαμικό Κράτος και ότι σχεδίαζαν να εξαπλώσουν τον ιερό πόλεμο, τζιχάντ, και στην Ιορδανία.

Η Ιορδανία είναι μία από τις πέντε χώρες που υποστηρίζει την εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις αεροπορικές επιδρομές που στοχεύουν τους τζιχαντιστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιορδανία έχει συλλάβει συνολικά 130 μέλη και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα φέτος, Ιορδανοί αξιωματούχοι είχαν αποκαλύψει στο αμερικανικό σάιτ WorldNetDaily, ότι δεκάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους είχαν εκπαιδευτεί σε μυστική βάση στην Ιορδανία, το 2012, στο πλαίσιο της επιχείρισης ανατροπής του προέδρου Άσαντ της Συρίας.

Οι Ιορδανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η εκπαίδευση τζιχαντιστών υποτίθεται ότι δεν θα οδηγούσε σε εισβολή στο Ιράκ.

Επίσης το γερμανικό Der Spiegel είχε γράψει ότι Αμερικανοί εκπαίδευαν ενόπλους στην Ιορδανία για να συμμετάσχουν στη συνέχεια στον πόλεμο στη Συρία.

Σχετικά άρθρα