Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι μακελάρηδες που έσφαζαν μέσα στη Συναγωγή

Αυτοί είναι οι μακελάρηδες που έσφαζαν μέσα στη Συναγωγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συναγωγή, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χαμάς,

Ένας από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στη Συναγωγή στα Ιεροσόλυμα το πρωί της Τρίτης, εργαζόταν δίπλα στο κτίριο της Συναγωγής, σε ένα μανάβικο.

Επίσης, οι δύο τζιχαντιστές ήταν ξαδέλφια και αναγνωρίστηκαν ως ο Ουντέι (Uday) και Ρασάν Αμπού Τζαμάλ (Rassan Abu Jamal) και επίσης ήταν Ισραηλινοί πολίτες.

Η ισραηλινή αστυνομία και η ισραηλινή ασφάλεια (ISA ή Σιν Μπετ), έκαναν επιδρομή στα σπίτια των μακελάρηδων και συνέλαβαν αρκετούς συγγενείς τους για ανάκριση.

Το πρωί της Τρίτης οι δύο Άραβες εισέβαλαν στο κτίριο της Συναγωγής οπλισμένοι με μαχαίρια, όπλα και τσεκούρια. Μόλις μπήκαν μέσα άρχισαν να σφάζουν! Κατάφεραν να σκοτώσουν τέσσερις Εβραίους και να τραυματίσουν άλλους έξι.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο της επίθεσης ακριβώς πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης και σκότωσε τους τζιχαντιστές.

Η τουρκόφιλη ισλαμιστική Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρέτισαν την επίθεση κατά της συναγωγής στα Ιεροσόλυμα, την αιματηρότερη επίθεση που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην ιερή πόλη.

Η επίθεση αυτή αποτελεί «απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιούσεφ Ραμούνι», του ισραηλινού οδηγού λεωφορείου που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο λεωφορείο του, δυτικά των Ιεροσολύμων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Και καθώς τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται η ένταση γύρω από την Πλατεία των Τζαμιών, με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν ως πρόκληση τις συνεχείς επισκέψεις εβραίων εξτρεμιστών στον ιερό τόπο, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι πρόσθεσε ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί επίσης απάντηση «στη σειρά των εγκλημάτων του ισραηλινού κατακτητή κατά του (τεμένους) Αλ Ακσά».

«Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος, την ώρα που σειρά επιθέσεων, κυρίως με αυτοκίνητα που στρέφονται κατά πολιτών, έχει σημειωθεί στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί «φυσική απάντηση στα εγκλήματα του κατακτητή».

Σχετικά άρθρα