Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριγμοί για τον Ερντογάν

Τριγμοί για τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τρίζει η καρέκλα του Ερντογάν; Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη διαφθορά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

Στην πρωτεύουσα περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι, σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από αριστερά συνδικάτα.

Και οι δύο διαδηλώσεις διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την κυβέρνηση, το βράδυ της Δευτέρας μπήκε προσωπικά στο στόχαστρο ο Ερντογάν, όταν αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μια ηχογραφημένη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον γιο του, τον Μπιλάλ, τον οποίο φέρεται να συμβουλεύει πώς να εξαφανίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σχετικά άρθρα