Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζον Κέρι: Ενέργεια “απόλυτου τρόμου” η επίθεση στη Συναγωγή

Τζον Κέρι: Ενέργεια “απόλυτου τρόμου” η επίθεση στη Συναγωγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Εβραίοι, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συναγωγή, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Φίλιπ Χάμοντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαρακτήρισε σήμερα ενέργεια “απόλυτου τρόμου” την επίθεση που εξαπέλυσαν δύο Παλαιστίνιοι σε συναγωγή των Ιεροσολύμων με θύματα τέσσερις Ισραηλινούς και τους ίδιους τους δράστες που σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

“Αυτό απλώς δεν έχει καμία θέση στην ανθρώπινη συμπεριφορά”, είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη πριν από την συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ και έκανε έκκληση προς τους Παλαιστίνιους ηγέτες να καταδικάσουν την επίθεση “άσκοπης βαρβαρότητας”, όπως την χαρακτήρισε.

“Άνθρωποι που είχαν πάει να λατρέψουν τον Θεό στο ιερό της συναγωγής δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι και με μαχαίρι και δολοφονήθηκαν μέσα στον ιερό τους χώρο σε μία ενέργεια απόλυτου τρόμου και άσκοπης βαρβαρότητας”, είπε ο Κέρι και πρόσθεσε ότι είχε συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

“Η παλαιστινιακή ηγεσία…πρέπει να ξεκινήσει να κάνει βήματα για να συγκρατήσει κάθε είδους υποκίνηση (στη βία) που προέρχεται από τη ρητορική της ή από τη ρητορική άλλων ανθρώπων και να επιδείξει το είδος της ηγεσίας που είναι απαραίτητος ώστε να εισέλθει η περιοχή στο μονοπάτι της ειρήνης”, τόνισε ο Κέρι.

Οι δράστες, Παλαιστίνιοι από τα ανατολικά των Ιεροσολύμων, επιτέθηκαν με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι στη συναγωγή που βρίσκεται στη συνοικία Χαρ Χοφ στα δυτικά των Ιεροσολύμων, η οποία κατοικείται από ορθόδοξους εβραίους.

Σχετικά άρθρα