Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρετίζουν την επίθεση στη Συναγωγή

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρετίζουν την επίθεση στη Συναγωγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εβραίοι, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σάμι Αμπού Ζούχρι, Συναγωγή, Τέμενος Αλ Ακσά, Τζιχάντ, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χαμάς,

Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρέτισαν την επίθεση κατά της συναγωγής στα Ιεροσόλυμα, την αιματηρότερη επίθεση που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην ιερή πόλη.

Η επίθεση αυτή αποτελεί “απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιούσεφ Ραμούνι”, του ισραηλινού οδηγού λεωφορείου που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο λεωφορείο του, δυτικά των Ιεροσολύμων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Και καθώς τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται η ένταση γύρω από την Πλατεία των Τζαμιών, με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν ως πρόκληση τις συνεχείς επισκέψεις εβραίων εξτρεμιστών στον ιερό τόπο, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι πρόσθεσε ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί επίσης απάντηση “στη σειρά των εγκλημάτων του ισραηλινού κατακτητή κατά του (τεμένους) Αλ Ακσά”.

“Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, την ώρα που σειρά επιθέσεων, κυρίως με αυτοκίνητα που στρέφονται κατά πολιτών, έχει σημειωθεί στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί “φυσική απάντηση στα εγκλήματα του κατακτητή”.

Σχετικά άρθρα