Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ικόνιο της Τουρκίας

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ικόνιο της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ικόνιο, Σεισμολογία, Σεισμός, Τουρκία,

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Κούλου, στο Ικόνιο της Τουρκίας, το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Η δόνηση, που σημειώθηκε στις 15.46 τοπική ώρα, έγινε αισθητή όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Ικονίου αλλά και στην πρωτεύουσα Άγκυρα, καθώς και σε γειτονικές επαρχίες της κεντρικής Τουρκίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος μόλις 18,73 χιλιομέτρων, γεγονός που ενίσχυσε την αίσθηση της δόνησης στις πληγείσες περιοχές.

Παρά την ένταση του φαινομένου, οι αρχικές εκτιμήσεις δεν αναφέρουν θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι Αρχές, ωστόσο, παραμένουν σε εγρήγορση, με τις ομάδες της AFAD και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο για την πλήρη αποτίμηση της κατάστασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια, έσπευσε να ενημερώσει το κοινό μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας:

«Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών έπληξε την περιοχή του Ικονίου. Οι ομάδες μας ξεκίνησαν άμεσα επιτόπιες έρευνες.

»Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

»Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους συμπολίτες μας που επηρεάστηκαν και προσεύχομαι ο Θεός να προστατεύσει τη χώρα μας από κάθε συμφορά».

Η Τουρκία, που βρίσκεται σε μια από τις πιο σεισμογενείς ζώνες του πλανήτη, βιώνει συχνά σεισμικές δονήσεις.

Το πρόσφατο περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλό σεισμικό κίνδυνο όπως το Ικόνιο.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμένουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για την ασφάλειά τους.

Σχετικά άρθρα