Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Πόσες εκτελέσεις έχει κάνει από την εγκαθίδρυσή του

Ισλαμικό Κράτος: Πόσες εκτελέσεις έχει κάνει από την εγκαθίδρυσή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Νούσρα, Αποκεφαλισμός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σε περίπου 1500 εκτελέσεις σε διάστημα πέντε μηνών έχει προχωρήσει το Ισλαμικό Κράτος, μετά δηλαδή την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης ενός χαλιφάτου από την τρομοκρατική οργάνωση των τζιχαντιστών στις περιοχές που ελέγχει, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο «έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο», διευκρίνισε ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, οι 879 είναι άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ», επιβεβαίωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Η Σαϊτάτ είναι μια μεγάλη σουνιτική φυλή στη Ντέιρ αλ Ζουρ, μια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία της Συρίας όπου πολλοί κάτοικοι εξεγέρθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών.

Η φυλή είχε ξεσηκωθεί στα τέλη του Ιουλίου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την παραβίαση μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα: τα μέλη των Σαϊτάτ είχαν υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να αντιταχθούν στους τζιχαντιστές, εάν αυτοί δεν στοχοθετούσαν μέλη της φυλής.

Εξήντα τρεις άνθρωποι που εκτελέστηκαν ανήκαν σε άλλες ομάδες των Σύρων εξεγερμένων ή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των Σύρων στρατιωτών που έχουν εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχεται σε 483, ενώ η οργάνωση έχει εκτελέσει και τέσσερα μέλη της που κατηγορούνταν για διαφθορά.

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό Σύρων στρατιωτών, αφού κατέλαβαν κυβερνητικές θέσεις στην κεντρική και βόρεια Συρία.

Πολλοί εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν και οι σοροί τους εκτέθηκαν δημοσίως «με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και οι ομάδες που αποφασίζουν να πολεμήσουν ενάντια» στο Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε ο Άμπντελ Ράχμαν. Εξάλλου οι Σύροι εξεγερμένοι καταγγέλλουν ότι το ISIS κρατά εκατοντάδες ομήρους.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν σήμερα ότι θα αρχίσουν να εκτελούν Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ανακληθούν οι καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε ισλαμιστές τρομοκράτες.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα αρχίσει να εκτελεί στρατιώτες μέσα σε δύο ώρες, αν δεν ανασταλούν οι καταδίκες εναντίον κρατούμενων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Future Television ο Ιμπραχίμ Μγέιτ, αδελφός ενός από τους επτά Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς από την μεθοριακή πόλη Άρσαλ που κρατούνται από τους τζιχαντιστές.

Ένας άλλος συγγενής δήλωσε στο δίκτυο ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα με το οποίο τον ενημέρωσαν ότι η διορία παρατάθηκε ως τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Συνολικά 24 στρατιώτες και αστυνομικοί εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, αφού αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων τον Αύγουστο. Τρεις στρατιώτες έχουν ήδη εκτελεστεί και επτά άλλοι, κυρίως σουνίτες από τον βόρειο Λίβανο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σχετικά άρθρα