Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης της Χαμάς απειλεί με τυφλή τρομοκρατία το Ισραήλ

Ηγέτης της Χαμάς απειλεί με τυφλή τρομοκρατία το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Οργάνωση Απελευθέρωσης Παλαιστίνης PLO, Παλαιστίνη, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χαμάς,

Ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς, ο Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ (Mahmoud Al Zahar) διακήρυξε την Κυριακή ότι η Χαμάς σχεδιάζει να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ στην Ιουδαία και στη Σαμάρια μέχρι την ολική καταστροφή του Ισραήλ.

Ο Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ είπε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει όλες τις νέες μεθόδους επιθέσεων που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, δηλαδή μαχαιρώματα και “τροχαία” χτυπήματα με αυτοκίνητα.

Επιπλέον είπε, ότι στον τελευταίο πόλεμο (του καλοκαιριού) οι ρουκέτες της Χαμάς που εκτοξεύονταν μέσα από τη Γάζα έφταναν μέχρι τη Χάιφα. Τώρα σκοπεύουν να αυξήσουν το βεληνεκές τους, ώστε να μπορούν να πλήξουν κάθε σημείο του Ισραήλ.

Ο Ζαχάρ είπε ότι υπάρχουν δύο “ρεύματα” μέσα στους Παλαιστινίους. Το ένα εκπροσωπείται από τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, που βλέπουν το Ισραήλ ως εχθρό που πρέπει να καταστραφεί, επιδιώκουν την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την επιστροφή των προσφύγων στις περιοχές τους.

Το δεύτερο ρεύμα, είπε ο Ζαχάρ, είναι η Παλαιστινιακή Αρχή, που ελέγχεται από τη Φατάχ, η οποία αντιμετωπίζει το Ισραήλ ως συνεργάτη σε μια ειρηνική λύση.

Σχετικά άρθρα