Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολομβία: Nέα απαγωγή στρατιωτικού δίνει τέλος στις συνομιλίες με το FARC

Κολομβία: Nέα απαγωγή στρατιωτικού δίνει τέλος στις συνομιλίες με το FARC
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FARC - EP Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, Απαγωγή, Κολομβία, Χουάν Μανουέλ Σάντος,

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος ματαίωσε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Κολομβία (FARC) αργά το βράδυ της Κυριακής έπειτα από την απαγωγή ενός στρατηγού, βυθίζοντας έτσι σε κρίση τις προσπάθειες της χώρας για τον τερματισμό των συγκρούσεων που μετρούν 50 χρόνια.

Ο στρατηγός Ρούμπεν Ντάριο Αλζάτε, ο οποίος ηγείται μιας ειδικής δύναμης του στρατού στην επαρχία Τσόκο, απήχθη χθες το μεσημέρι. “Αύριο επρόκειτο να μεταβούν στην Αβάνα διαπραγματευτές για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών. Θα τους πω να μην πάνε και ότι οι συνομιλίες ματαιώνονται μέχρι να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι”, είπε αργά χθες το βράδυ ο Σάντος.

Ο στρατηγός απήχθη όταν αποβιβάστηκε από πλοιάριο σε ποταμό κοντά στην πόλη Κουίμπντο, στη διάρκεια επίσκεψής του σε χώρο κατασκευής ενός έργου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουάν Κάρλος Πινζόν. Μαζί του απήχθησαν ένας ακόμη αξιωματικός και ένας δικηγόρος που επίσης επέβαιναν στο πλοιάριο, ενώ ο οδηγός του–ένας στρατιώτης–κατάφερε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ο πρόεδρος είχε δημοσίως προειδοποιήσει την οργάνωση ότι θέτει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία έπειτα από την απαγωγή δύο στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με στόχο υποδομές της χώρας.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κούβα με τους αντάρτες FARC. Στις αρχές του 2012, οι αντάρτες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις απαγωγών αμάχων, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να συλλαμβάνουν αστυνομικούς και στρατιωτικούς θεωρώντας τους αιχμαλώτους πολέμου.

Σχετικά άρθρα