Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσφαξαν σαν αρνιά 18 Σύρους πιλότους και αξιωματικούς (φωτογραφίες)

Έσφαξαν σαν αρνιά 18 Σύρους πιλότους και αξιωματικούς (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιβιντ Κάμερον, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πίτερ Κάσιγκ, Τζιχαντιστές, Φρανσουά Ολάντ,

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε το Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβάνονται η ομαδική εκτέλεση 18 Σύρων αξιωματικών και πιλότων (της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας), όπως και πλάνα από την εκτέλεση του ομήρου Πίτερ Κάσιγκ.

Στο βίντεο η εκτέλεση των 18 Σύρων στρατιωτικών αιτιολογείται ως τιμωρία τους για τους φονικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε στο παρελθόν η κυβέρνηση Άσαντ εναντίον των αντικαθεστωτικών.

Οι 18 Σύροι καταδικάζονται σε θάνατο, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, για εγκλήματα εναντίον αμάχων, επειδή με τους βομβαρδισμούς σκότωσαν αθώα γυναικόπαιδα.

Αυτό που βλέπουμε είναι μια πομπή, όπου οι 18 Σύροι στρατιωτικοί συνοδεύονται ο καθένας από έναν τζιχαντιστή, τον εκτελεστή τους και οδηγούνται στο σημείο της εκτέλεσης.

pompi

Ο ένας μετά τον άλλο περνάνε μπροστά από ένα ξύλινο κουτί από όπου οι αποκεφαλιστές τραβάνε τα τελετουργικά μαχαίρια που θα χρησιμοποιηθούν στην εκτέλεση.

maxairia

Στη συνέχεια όλοι οι μελλοθάνατοι μπαίνουν στη σειρά, πεσμένοι στα γόνατα, έχοντας ο καθένας από πίσω του από έναν αποκεφαλιστή, εκείνον που θα του πάρει τη ζωή.

Στη μέση ακριβώς βρίσκεται ο αποκεφαλιστής Τζον, ο οποίος στέλνει για μια ακόμη φορά απειλητικά μηνύματα με τη γνωστή λονδρέζικη προφορά του.

ektelesi

Για μερικά δευτερόλεπτα επικρατεί ησυχία, σαν να αφήνουν στους μελλοθάνατους λίγη ώρα να προσευχηθούν.

Μετά, ο Τζον δίνει το σύνθημα και αρχίζουν να τους πριονίζουν τους λαιμούς. Όπως είδαμε στο βίντεο, δεν τους κόβουν το κεφάλι με τη μία.

Το πριονίζουν μέχρι τη μέση, αφήνουν το αίμα να τρέξει και στη συνέχεια το κόβουν εντελώς. Πρόκειται οπωσδήποτε για επώδυνο θάνατο, ενώ οι αποκεφαλιστές φαίνονται να βρίσκονται σε μια έκσταση όταν κόβουν τους λαιμούς των θυμάτων τους.

Η σκηνή της ομαδικής εκτέλεσης κλείνει με τον Τζον να στέλνει μήνυμα ότι το ίδιο θα πάθουν όλοι οι άπιστοι. Απευθυνόμενος στον Ομπάμα, με τον οποίο έχει μια μανία, τον προειδοποιεί ότι σύντομα ο πόλεμος θα μεταφερθεί μέσα στις ΗΠΑ και ότι οι τζιχαντιστές θα κόβουν κεφάλια άμαχων Αμερικανών.

Επόμενο πλάνο στο βίντεο είναι το κομμένο κεφάλι του Πίτερ Κάσιγκ μπροστά στα πόδια του Τζον, ο οποίος για μια ακόμη φορά στέλνει ένα απειλητικό μήνυμα στις ΗΠΑ. Δεν μας δείχνει την εκτέλεση του Κάσιγκ.

omiros

Ολάντ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Η εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ και περίπου 18 Σύρων στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Από τη Νέα Καληδονία, όπου μετέβη έπειτα από τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε τις εκτελέσεις.

“Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτές είναι βάρβαρες ενέργειες και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γαλλία συμμετέχει στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά όχι και στη Συρία, όπου οι επιδρομές πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Κάμερον: Τρομοκρατημένος από τον αποκεφαλισμό

Τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμερικανού Πίτερ Κέσινγκ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κάμερον τόνισε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά το Ισλαμικό Κράτος έδειξε πόσο διεφθαρμένο είναι.

cameron-tweet

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Κέσινγκ» κατέληξε στο σύντομο μήνυμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ χαρακτήρισε την εκτέλεση του Κέσινγκ ως «βαρβαρότητα του 13ου αιώνα».

«Οι άνθρωποι που δολοφονούν – γεγονός που κάνει τρεις φορές χειρότερη την πράξη τους – είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί (σ.σ. Συρία και Ιράκ) για να τους βοηθήσουν» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα