Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδει ο Πούτιν: Δεν θα φύγω νωρίτερα από το G20

Διαψεύδει ο Πούτιν: Δεν θα φύγω νωρίτερα από το G20
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία, Σύνοδος G20,

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι θα αποχωρήσει από την σύνοδο των G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ρώσος πρόεδρος φερόταν έτοιμος να αποχωρήσει νωρίτερα από την Σύνοδο εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση μετά και τις νέες απειλές για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι όλες οι συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε έντονη κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Σχετικά άρθρα