Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απασχολεί τους υποψήφιους τζιχαντιστές

Τι απασχολεί τους υποψήφιους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πως είναι η καθημερινότητα για τους τζιχαντιστές της πιο διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης του κόσμου, πέρα από τους φόνους και το μακελειό; Οι βετεράνοι του Ισλαμικού Κράτους συμμετέχουν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να απαντήσουν στα πιο πεζά ερωτήματα των επίδοξων μαχητών. Οι ερωτήσεις ποικίλλουν από το τι ρούχα πρέπει να φοράνε, πόσο κρύο κάνει, αν πρέπει να αγοράσουν τα δικά τους όπλα, και αν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέχρι τους κανόνες υγιεινής.

Η ιστοσελίδα ask.fm, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ρωτάνε ανώνυμα τους άλλους χρήστες, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στους Δυτικούς αγγλόφωνους ισλαμιστές, οι οποίοι καταφεύγουν εκεί για να συζητήσουν τα της καθημερινότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κάποιοι από τους υποψήφιους τζιχαντιστές ανησυχούν για τις κλιματικές συνθήκες του “Χαλιφάτου”. “Πόσο κρύο κάνει εκειπέρα αδερφέ” ρωτάει υποψήφιος τον Βρετανό τζιχαντιστή “Αμπού Φαρίς”. Ο Φαρίς τον προειδοποιεί ότι στη Συρία δεν έχει τις ίδιες ανέσεις που απολαμβάνει σπίτι του.

“Έχει πολύ κρύο και δεν είναι σαν την Αγγλία, δεν έχουμε κεντρική θέρμανση”, απαντάει ο Φαρίς, ενώ συστήνει σε έναν άλλο υποψήφιο να φέρει ζεστά ρούχα.

“Έχω δει μουτζαχεντίν με σιδεράκια, έλα. Έχουμε καλή ιατρική περίθαλψη”, γράφει ο Φαρίς. Σε έναν άλλο, όμως, που ρωτάει για φακούς επαφής τον προειδοποιεί ότι δεν είναι εύκολη η αγορά τους.

“Ο Αμπού Ντουτζάνα (ένας Βρετανός τζιχαντιστής που σκοτώθηκε στη Συρία) φορούσε φακούς επαφής. Έλεγε ότι δεν ήταν βολικοί γιατί χρειαζόταν περίπου 5 λεπτά για να τους φορέσει και δεν ήταν πρακτικό όταν δεχόταν επίθεση… επίσης η σκόνη ήταν πρόβλημα γιατί έμπαινε στα μάτια και δημιουργούσε προβλήματα. Προτιμούσε τα γυαλιά του”, εξηγεί ο Φαρίς.

Αρκετοί υποψήφιοι τζιχαντιστές προβληματίζονται για την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη Συρία και το Ιράκ και ρωτάνε αν υπάρχουν ίντερνετ καφέ. “Λες στο μέλλον να βελτιωθεί το ασύρματο ίντερνετ; Θα είναι ανοιχτό σε περισσότερο κόσμο όταν μεγαλώσει και σταθεροποιηθεί το κράτος”; ρώτησε κάποιος το Φαρίς, ο οποίος απάντησε καταφατικά.

Κάποιες άλλες ερωτήσεις φανερώνουν πολύ συγκεκριμένα κίνητρα: “Μπορείς να αιχμαλωτίσεις γυναίκες και να τις πάρεις για σκλάβες; Σαν αντικείμενα ιδιοκτησίας;” ρωτάει ένας χρήστης του ιστοτόπου. “Το Ισλαμικό Κράτος τα φροντίζει όλα”, του απαντάνε συνοπτικά.

Πολλοί υποψήφιοι ανησυχούν για το μαγείρεμα και την καθαριότητα, αλλά και τα ρούχα που θα φοράνε. Αν είναι στην πρώτη γραμμή έχουν μάγειρα, πρέπει να καθαρίζουν οι ίδιοι, εκτός αν έχουν γυναίκα ή αδερφή να τα κάνει εκείνη. Τα ρούχα τους τα δίνει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά μπορούν και να αγοράσουν αν θέλουν.

Σημαντική διευκρίνηση είναι ότι δε χρειάζονται πολλά λεφτά από τη στιγμή που θα φτάσουν στο “Χαλιφάτο”. Τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα, καθώς και τα όπλα. Βέβαια αν κάποιος θέλει να αγοράσει πχ ένα Καλάσνικοφ θα χρειαστεί 1200 δολάρια, ενώ τα πιο παλιά ΑΚ 47 είναι ακόμα πιο ακριβά.

Ερωτήσεις κάνουν και γυναίκες στους τζιχαντιστές, οι οποίες θέλουν να μάθουν πως είναι η ζωή για τις γυναίκες εκεί. Μια κοπέλα ρώτησε αν μπορούσε να πάει χωρίς την έγκριση των γονιών της.

“Η έγκριση των γονιών σου δεν είναι απαραίτητη για να έρθεις, αν και καλό θα ήταν να την είχες. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τους έφερνες μαζί σου. Όσον αφορά το θέμα της μόρφωσης, έχουμε μορφωτικά ινστιτούτα για γυναίκες εδώ. Για ακαδημαϊκή εκπαίδευση δεν είμαι σίγουρος”, απάντησε ο τζιχαντιστής.

Σχετικά άρθρα