Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Απέσυραν τις εύκολες απολύσεις υπό το βάρος των διαδηλώσεων

Ιταλία: Απέσυραν τις εύκολες απολύσεις υπό το βάρος των διαδηλώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Διαδηλώσεις, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι,

Υπό το βάρος των διαδηλώσεων και της γενικής κατακραυγής ο Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να αποσύρει την μεταρρύθμιση του νόμου για την εργασία, που προβλέπει… πιο εύκολες απολύσεις.

Πρόκειται για “μεταρρυθμίσεις” που πιέζει η Τρόικα και την Ελλάδα να ψηφίσει.

Όμως η κυβέρνηση της Ιταλίας ανησύχησε από την θύελλα των διαμαρτυριών και υποχώρησε.

Από το πρωί χιλιάδες φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι κατέβηκαν σε διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 60 πόλεις σε όλη την Ιταλία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν στο Μιλάνο όταν η πορεία έφτασε στο χρηματιστήριο ενώ οι διαδηλωτές στην Ρώμη πέταξαν αυγά στην Πρεσβεία της Γερμανίας.

Σε άλλες συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν αριστερά συνδικάτα τα κεντρικά συνθήματα κατά του Jobbs Act δηλαδή των «μεταρρυθμίσεων» στα εργασιακά ζητήματα αλλά και κατά του συνόλου των μέτρων του προϋπολογισμού για το 2015 που περιλαμβάνει περικοπές.

Όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές στην Ιταλία ο Ρέντσι μετά από αυτές τις εξελίξεις σκέφτεται σοβαρά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί οριστικά πριν το τέλος του χρόνου.

Σχετικά άρθρα