Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χείρα βοηθείας Σόιμπλε στον Γιούνκερ για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Χείρα βοηθείας Σόιμπλε στον Γιούνκερ για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λουξεμβούργο, Πολυεθνικές, Φοροδιαφυγή,

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίσθηκε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το σκάνδαλο #luxleaks. Ο τελευταίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για τον ρόλο του στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση πολυεθνικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο.

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί μία εικοσαετία και υπουργός Οικονομικών για τα 14 από τα χρόνια αυτά, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το Λουξεμβούργο είχε υπογράψει συμφωνίες με 340 εταιρείες, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν την φορολόγηση.

«Η πρακτική είναι δυσάρεστη, αλλά η εκτόξευση προσωπικών κατηγοριών…Δεν υπήρξε παραβίαση νόμων. Το ίδιο πράγμα συνέβαινε και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο rbb Inforadio.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βελτίωση της ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων μεταξύ των κρατών μελών, ενώ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι χρειάζεται η εισαγωγή ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ενιαία φορολογική βάση των επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα