Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων συναντά τον Τζον Κέρι

Ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων συναντά τον Τζον Κέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ιορδανία, Ιουδαϊσμός, Ισλάμ, Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Όρος του Ναού, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Τέμενος Αλ Ακσά,

Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής θα συναντηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι στις 13.00 στο Αμάν της Ιορδανίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο Αμπάς έγινε δεκτός την Τετάρτη το μεσημέρι από τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, η χώρα του οποίου είναι ο θεματοφύλακας όλων των Ιερών Τόπων, μουσουλμανικών και ορθόδοξων, στα Ιεροσόλυμα.

Ο Ιορδανός βασιλιάς θα έχει επαφές αργότερα και με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθεί τόσο η ένταση στο ανατολικό τμήμα της πόλης των Ιεροσολύμων όσο και ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Πλατεία των Τεμενών (ή Τζαμιών) είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος για τους μουσουλμάνους, αλλά θεωρείται και ιερός χώρος και από τους Εβραίους που την αποκαλούν Όρος του Ναού, επειδή οι μουσουλμάνοι έχτισαν το Τέμενος Αλ Ακσά πάνω στα ερείπια του Ναού των Ιουδαίων.

Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί φοβούνται ότι το Ισραήλ, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, θα επιχειρήσει να τροποποιήσει το στάτους κβο της περιοχής, που απαγορεύει στους Εβραίους να προσεύχονται στην Πλατεία. Δηλαδή, ενώ οι μουσουλμάνοι πήγαν και έχτισαν πάνω στο Ναό των Ιουδαίων, δικαίωμα να προσεύχονται πάνω στην πλατεία έχουν μόνο οι μουσουλμάνοι…

Σχετικά άρθρα