Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριος πόλεμος στην Ουκρανία – Οι ναζί βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ (βίντεο)

Άγριος πόλεμος στην Ουκρανία – Οι ναζί βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κίεβο, Ναζί, Νέα Ρωσία, Νεοναζί, Ντονέτσκ, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Ρωσία,

Βαρύς βομβαρδισμός από πυρά πυροβολικού σφυροκόπησε την Τετάρτη το Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σηματοδοτώντας σημαντική κλιμάκωση της βίας, που προκαλεί την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Η δημοτική Αρχή του Ντονέτσκ, που αποτελεί το επίκεντρο, τους τελευταίους μήνες, των μαχών ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα των ναζί του Κιέβου και φιλορώσους αυτονομιστές, ανέφερε από τη δική της πλευρά ότι «κρότοι πυροβόλων και εκρήξεις ακούστηκαν σε όλες της συνοικίες της πόλης».

Οι νέες μάχες σημειώνονται μερικές ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στον οποίο έχει ανατεθεί η επιτήρηση της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός η οποία συνήφθη την 5η Σεπτεμβρίου ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους αντάρτες, για κινήσεις στρατευμάτων.

«Το επίπεδο της βίας στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και ο κίνδυνος κλιμάκωσης, συνεχίζουν να είναι ψηλά και συνεχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε στον Τύπο ο Μίχαελ Μποτσίουρκιφ, ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ που έχει αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι εχθροπραξίες κλιμακώνονται διαρκώς μετά τις εκλογές τις οποίες οργάνωσαν την 2η Νοεμβρίου οι αυτονομιστές στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν, μια διαδικασία που το Κίεβο και οι δυτικές χώρες απέρριψαν, αλλά αναγνώρισε de facto η Μόσχα.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται κατεπειγόντως την Τετάρτη για να εξετάσει τις καταγγελίες περί εισβολής ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).

Σχετικά άρθρα