Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την παρουσία στρατιωτών της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την παρουσία στρατιωτών της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λόιντ Όστιν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία,

Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν αποδεικτικά στοιχεία για ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του ΝΑΤΟ Φάρα Ντακλάλα.

Η δήλωση δόθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine την Τετάρτη 23/10 στην έδρα του ΝΑΤΟ.

«Οι σύμμαχοι έχουν επιβεβαιώσει στοιχεία για την ανάπτυξη στρατευμάτων της ΛΔΚ στη Ρωσία.

»Εάν αυτά τα στρατεύματα προορίζονται να πολεμήσουν στην Ουκρανία, θα σημαίνει μια σημαντική κλιμάκωση της υποστήριξης της Βόρειας Κορέας στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας και ένα άλλο σημάδι των σημαντικών απωλειών της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοι διαβουλεύονται ενεργά για αυτό το θέμα και οι εκπρόσωποι της Νότιας Κορέας θα παράσχουν τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο με περαιτέρω συζήτηση αυτού του θέματος.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε επίσης την Τετάρτη 23/10 ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατεύματά της στη Ρωσία.

Επίσης, η Ουκρανία κατέγραψε πρόσφατα τη μετακίνηση Βορειοκορεατικών στρατευμάτων από μια βάση εκπαίδευσης στην Άπω Ανατολή βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Αυτό δήλωσε ο Αντρίι Κοβαλένκο, επικεφαλής του Κέντρου Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει αρχικά να χρησιμοποιήσει Κορεάτες κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιφέρεια Κουρσκ.

«Υπάρχει μια μετακίνηση στρατευμάτων της ΛΔΚ από τη ρωσική Άπω Ανατολή στη Ρωσία.

»Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους Κορεάτες αρχικά στην περιοχή του Κουρσκ», είπε.

Η Βόρεια Κορέα στέλνει τα στρατεύματά της στη Ρωσία για να συμμετάσχουν περαιτέρω στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας με αντάλλαγμα χρήματα και πυρηνική τεχνολογία.

Σχετικά άρθρα