Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Βρήκαμε 500 εκατ. δολάρια σε χρυσό και μετρητά σε καταφύγιο-τράπεζα της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Βρήκαμε 500 εκατ. δολάρια σε χρυσό και μετρητά σε καταφύγιο-τράπεζα της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Βίντεο, Θησαυρός, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Νοσοκομεία, Συρία, Χεζμπολάχ,

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά, ανακάλυψε το Ισραήλ σε καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Παράλληλα, δημοσιεύονται οι λεπτομέρειες μετά από μια νύχτα επιθέσεων κατά τις οποίες το Ισραήλ είχε στόχο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Χεζμπολάχ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Χαγκάρι, δείχνει ένα από τα καταφύγια του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σαχέλ στη Βηρυτό.

«Το καταφύγιο τοποθετήθηκε εσκεμμένα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό», είπε ο Χαγκάρι.

«Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ», λέει.

«Τα αεροσκάφη της [ισραηλινής] Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τοποθεσία και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν», ανάφερε ο εκπρόσωπος του IDF.

Ισραήλ: Ο στρατός λέει ότι σκότωσε κορυφαίο οικονομικό στέλεχος της Χεζμπολάχ στην επίθεση στη Συρία

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Συρία τη Δευτέρα 21/10.

Όπως είπε, στόχευσε τον επικεφαλής του οικονομικού σκέλους της Χεζμπολάχ που είναι υπεύθυνος για τη διοχέτευση μετρητών από το Ιράν στη Χεζμπολάχ.

Ο Χαγκάρι δεν τον κατονόμασε, αλλά λέει ότι βρίσκεται στη θέση μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που σκοτώθηκε ο προκάτοχός του.

Είναι μέρος μιας σειράς επιδρομών του στρατού του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με στόχο το οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

Ο Χαγκάρι αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Χαμάς και είπε ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει περαιτέρω πλήγματα τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα