Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Το τουρκικό υποβρύχιο αρμένιζε δίπλα στα ψαροκάικα (βίντεο)

Κύπρος: Το τουρκικό υποβρύχιο αρμένιζε δίπλα στα ψαροκάικα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία,

Ούτε το ΝΑΤΟ δεν σέβεται πλέον η Τουρκία αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive, το υπερσύγχρονο υποβρύχιο Burakreis ενώ συμμετείχε στη Νατοϊκή Άσκηση “Γαλάζια φάλαινα”, φόρεσε τον μανδύα της Εθνικής άσκησης με την ονομασία “Μεντιτεράνεαν” και έκανε βόλτες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο, μπαινοβγαίνοντας στα οικόπεδα 3 και 13 της ΑΟΖ και πλέοντας σε ανάδυση πέρασε ανάμεσα από κυπριακά ψαροκάικα και ξένα πλοία.

Η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση παρά το γεγονός ότι το υποβρύχιο από τη στιγμή που φόρεσε το μανδύα της Εθνικής άσκησης δεν είχε καμία υποχρέωση να ενημερώσει το ΝΑΤΟ για πιθανή έκδοση Subnote, φέρεται να ενόχλησε την Βορειοατλαντική συμμαχία.

Την ίδια ώρα ο Ιταλός πρέσβης στην Λευκωσία στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου τονίζοντας ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν είναι θέμα της Ιταλίας ή της Γαλλίας είναι θέμα της ΕΕ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο κανάλι Σίγμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να φτάσετε σε μια συμφωνία. Πρέπει να βρείτε μια λύση εσείς και η Τουρκία. Η θέση της Ιταλίας έχει ήδη δηλωθεί. Δεν τίθεται θέμα θέσης Ιταλίας ή Γαλλίας αλλά θέση της ΕΕ. Η ΕΕ υποστηρίζει την Κύπρο επομένως και εμείς είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Κύπρο σε διπλωματικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα