Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία σταματά την προμήθεια βαρέων οχημάτων μάχης στην Ουκρανία

Η Γερμανία σταματά την προμήθεια βαρέων οχημάτων μάχης στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Γερμανία δεν θα παρέχει πλέον βαρέα οχήματα μάχης στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Η μεταφορά τέτοιου εξοπλισμού, που περιελάμβανε άρματα μάχης Leopard 2, μαχητικά οχήματα πεζικού Marder (IFVs) και πυροβολικό Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000), φέρεται να έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την Bild, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον, παρά τις προσπάθειες του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συνεχίσει να πιέζει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Αυτή η προοπτική έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023, έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, με πρόοδο πιο αργή από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Το φθινόπωρο του 2023, ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις δυσκολίες της αντεπίθεσης και οι Ρώσοι αξιωματούχοι την κήρυξαν αποτυχημένη.

Η απόφαση από το Βερολίνο να μην παράσχει πρόσθετο βαρύ εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αρμάτων μάχης Leopard 2, υποδηλώνει μια αλλαγή στην αμυντική πολιτική της Γερμανίας προς τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ενώ η Γερμανία έχει ανακοινώσει νέα πακέτα βοήθειας για την Ουκρανία, η Bild αναφέρει ότι αυτές οι ανακοινώσεις αντικατοπτρίζουν κατά κύριο λόγο τις προηγούμενες παραδόσεις, παρά τις νέες δεσμεύσεις στρατιωτικού υλικού.

Αυτή η αποκάλυψη μπορεί να μειώσει τις προσδοκίες στο Κίεβο, όπου οι αξιωματούχοι αναζητούν συνεχώς αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους για να διατηρήσουν τη δυναμική τους στο πεδίο της μάχης.

Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς την άδεια να εξαπολύσει πλήγματα κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όπλα που προμήθευσε η Δύση και ζήτησε διαβεβαιώσεις για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, ο Σολτς δεν έδωσε άμεση απάντηση σε αυτά τα αιτήματα.

Η αλλαγή στη στάση της Γερμανίας θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα