Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους στην Ουκρανία

Στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βόρεια Κορέα, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πράγματι εμπλέξει τη Βόρεια Κορέα (ΛΔΚ) σε έναν ρωσο-ουκρανικό πόλεμο πλήρους κλίμακας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έκανα συνεδρίαση του Επιτελείου. Αρκετά θέματα.

»Μεταξύ των πιο σημαντικών ήταν η έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών —της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών και της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας— σχετικά με τις προθέσεις των Ρώσων για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

»Όλα ήταν αρκετά λεπτομερή.

»Η πραγματική εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο.

»Επίσης, οι σχέσεις της Ρωσίας με κάποιες άλλες χώρες, που, δυστυχώς, επενδύουν στην παράταση του πολέμου», αναφέρει η δήλωση του Προέδρου.

Ο Ζελένσκι έθεσε καθήκοντα για τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις, την κυβέρνηση και τους διπλωμάτες.

Είπε ότι η απάντηση θα είναι τόσο σκληρή όσο χρειάζεται για την προστασία της Ουκρανίας.

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τη μεταφορά Βορειοκορεατών στρατιωτών στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατιωτική βοήθεια από τη ΛΔΚ συνεχίζει να επεκτείνεται και δεν περιορίζεται στη μεταφορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμμαχίας, η Ρωσία είναι πλέον σε θέση να δεσμεύσει βορειοκορεατικό στρατιωτικό προσωπικό και ειδικούς που μεταφέρθηκαν από τη ΛΔΚ για χρήση στα μετόπισθεν.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ανάπτυξή τους αρχικά σχετιζόταν με την προσαρμογή των βαλλιστικών πυραύλων KN-23, τους οποίους η ΛΔΚ μεταφέρει στη Ρωσία στο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας.

Επιπλέον, ένας μικρός αριθμός Κορεατών μηχανικών στάλθηκε στο Ντονμπάς για να εξυπηρετήσουν βλήματα πυροβολικού.

Ο Αντρίι Κοβαλένκο, επικεφαλής του Κέντρου Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης στο NSDC της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της ΛΔΚ κατέγραφαν τα ελαττώματα στα πυρομαχικά και παρακολουθούσαν τη χρήση τους από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον Κοβαλένκο, αυτοί οι στρατιώτες συνοδεύουν το φορτίο, καταγράφουν ελαττώματα και παρακολουθούν τη χρήση πυρομαχικών από τον ρωσικό στρατό.

Σχετικά άρθρα