Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Έβγαλαν τα γεννητικά όργανα και έβαλαν… παπάκια (φωτο)

Τουρκία: Έβγαλαν τα γεννητικά όργανα και έβαλαν… παπάκια (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν ακόμη και οι επιστημονικές αποτυπώσεις της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος δεν είναι αποδεκτές και αφαιρούνται από τα σχολικά βιβλία.

Με μια απόφαση που θα ταίριαζε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι υπεύθυνοι των σχολικών βιβλίων έβγαλαν την ανατομία των γεννητικών οργάνων και στην θέση τους έβαλαν ένα κολάζ φωτογραφιών από παπάκια, δύο ερωτευμένες αρκούδες και ένα σπορείο.

Οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι.

Το αγαπημένο ζευγάρι αρκούδων (άνδρας και γυναίκα), βάζει ένα σπόρο (σπερματοζωάριο – ωάριο) και αυτό γίνεται παπάκι (παιδί).

Όπως αποκαλύπτει στην Χουριέτ ο Αμπντουλάχ Τουναλί, ειδικός σχολικός ψυχολόγος, που παλαιότερα ήταν επικεφαλής της διδασκαλικής ομοσπονδίας στην Σμύρνη, στο φετινό σχολικό βιβλίο της επιστήμης και τεχνολογίας που διδάσκεται στην έκτη τάξη άλαξαντις φωτογραφίες στο κεφάλαιο “Αναπαραγωγή, ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου”.

“Στο προηγούμενο βιβλίο υπήρχε η εσωτερική ανατομία των γεννητικών οργάνω, όπως υπήρχε και για τα νεφρά και τα άλλα όργανα του σώματος. Τώρα οι εικόνες λογοκρίθηκαν” εξηγεί ο Αμπντουλάχ Τουναλί.

vivlio tourkia

Σχετικά άρθρα