Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο και περισσότερα μικρά τανκς ντρόουν «Courier» ρίχνουν οι Ρώσοι στα μέτωπα της Ουκρανίας

Όλο και περισσότερα μικρά τανκς ντρόουν «Courier» ρίχνουν οι Ρώσοι στα μέτωπα της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε μια νέα παρτίδα μη επανδρωμένων τεθωρακισμένων οχημάτων εδάφους «Courier».

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν διάφορους τύπους όπλων, έχουν ήδη δει μάχη στην Ουκρανία και τώρα παραδίδονται σε μεγαλύτερο αριθμό για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το μικρό τεθωρακισμένο drone «Courier» μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ευρύ φάσμα οπλισμών, συμπεριλαμβανομένων αυτόματων εκτοξευτών χειροβομβίδων AGS-17 και AGS-30, RPG, κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) και βαρέων πολυβόλων 12,7 mm.

Είναι επίσης ικανό να αναπτύξει αντιαρματικές νάρκες, εκτοξευτές θερμοβαρικών πυραύλων RPO-A «Shmel» και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), καθιστώντας το μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα για επιχειρήσεις πρώτης γραμμής.

Αυτή η τελευταία παρτίδα αποτελεί μέρος ενός επιταχυνόμενου προγράμματος παραγωγής, με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία να εργάζεται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στο πεδίο της μάχης.

Αν κι αρχικά αναπτύχθηκε ως πρωτότυπο, το σύστημα «Courier» εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα ζωτικό πλεονέκτημα για τις επίγειες επιχειρήσεις.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αναπτύξει τα επίγεια drones στον τομέα Avdiivka, όπου χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη πολεμικών δραστηριοτήτων.

Η παραγωγή έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές του 2024, μετατρέποντας το άλλοτε μικρής κλίμακας έργο σε στρατιωτικό όπλο μαζικής παραγωγής.

Σχετικά άρθρα