Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση πυραύλων ATACMS στα Εμιράτα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση πυραύλων ATACMS στα Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση πυραύλων ATACMS [φωτογραφία] και πυρομαχικών GMLRS στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Αυτό ανέφερε η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Αυτή η υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στο εξωτερικό στο πλαίσιο διακυβερνητικών συμβάσεων.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η διαθεσιμότητα αυτού του συστήματος θα επιτρέψει στα ΗΑΕ να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει μια πιθανή πώληση πυρομαχικών GMLRS και πυραύλων ATACMS και συναφών συστημάτων αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές των ΗΑΕ έχουν ζητήσει προηγουμένως άδεια για την αγορά 1.554 πυρομαχικών GMLRS και 203 πυραύλων ATACMS, καθώς και σχετικών συστημάτων και υπηρεσιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτά τα πυρομαχικά και οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται από τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και M270 των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη ενημερώσει το Κογκρέσο για αυτήν την απόφαση.

Το νομοθετικό σώμα έχει πλέον 30 ημέρες για να εξετάσει την πιθανή συμφωνία και ενδεχομένως να την εμποδίσει.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει διαβεβαιώσει ότι η πώληση των συστημάτων δεν θα βλάψει τις μαχητικές ικανότητες των ΗΠΑ.

Εάν το Κογκρέσο δεν μπλοκάρει την προτεινόμενη συμφωνία, οι ανάδοχοι και οι αποδέκτες χώρες μπορούν να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση συμβάσεων που μπορεί να είναι μικρότερες από το εγκεκριμένο μέγιστο.

Την ίδια στιγμή, το 2023, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρήγγειλαν κινεζικά πυραυλικά συστήματα AR3.

Η σύμβαση υπογράφηκε με τον International Golden Group, συνεργάτη της Norinco στα Εμιράτα, και περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης.

Αυτή είναι η πρώτη γνωστή παραγγελία εξαγωγής για τους εκτοξευτές πυραύλων AR3.

Σχετικά άρθρα