Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50.000 πρόσφυγες από τον Λίβανο αναμένονται στο συριακό Κουρδιστάν (AANES)

50.000 πρόσφυγες από τον Λίβανο αναμένονται στο συριακό Κουρδιστάν (AANES)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λίβανος, Πρόσφυγες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) δήλωσε την Τετάρτη 9/10 ότι η αυτόνομη διοίκηση περιμένει να δεχτεί περισσότερους από 50.000 εκτοπισμένους από τον Λίβανο -εξαιτίας του πολέμου- που καταφεύγουν για ασφάλεια στις περιοχές υπό τη διοίκηση της AANES στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Φαρούκ αλ Μάσι, Συμπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας της AANES, είπε ότι μεταξύ 2.500 και 3.000 Σύροι παλιννοστούντες και Λιβανέζοι πρόσφυγες, από τον Λίβανο ερχόμενοι, εισέρχονται καθημερινά στις περιοχές που διοικούνται από την AANES.

«Όλες οι διαβάσεις μας είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο για να φιλοξενήσουν όσους φεύγουν από τη σύγκρουση στον Λίβανο», είπε ο αλ Μάσι.

Οι εκτοπισμένοι γίνονται δεκτοί κατά κύριο λόγο στο πέρασμα του Άμπου Καχφ στην πόλη Μανμπίτζ και στο πέρασμα Τάμπκα στην Περιφέρεια της Ράκα.

Αν και η AANES παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και βασικές προμήθειες στα σημεία διέλευσης, ο Αλ Μάσι σημείωσε ότι η αυτόνομη διοίκηση αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την παροχή του επιπέδου βοήθειας που απαιτείται για τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νέες σκηνές, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουμε στον χειμώνα», τόνισε.

«Είμαστε αναγκασμένοι να επισκευάζουμε φθαρμένες και κατεστραμμένες σκηνές λόγω καιρικών συνθηκών, εφόσον οι νέες σκηνές παραμένουν μη διαθέσιμες».

Ο Αλ Μάσι αποκάλυψε επίσης ότι η AANES έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται στην περιοχή, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτούς έχει παράσχει υποστήριξη.

Ο αξιωματούχος κάλεσε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς να προσφέρουν περισσότερη βοήθεια, τονίζοντας ότι η εισροή προσφύγων συνεχίζεται και η περιοχή υποφέρει ήδη από έλλειψη βοήθειας λόγω του κλεισίματος των επίσημων διελεύσεων.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα εδάφη της AANES από τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 85 Λιβανέζων υπηκόων, σύμφωνα με τα στοιχεία της AANES.

Σχετικά άρθρα