Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ έπληξε κτίριο/στόχο στη Δαμασκό κοντά στην ιρανική πρεσβεία – Σκότωσε αξιωματούχους του Ιράν – Ακυρώθηκε το ταξίδι Γκάλαντ στις ΗΠΑ

Το Ισραήλ έπληξε κτίριο/στόχο στη Δαμασκό κοντά στην ιρανική πρεσβεία – Σκότωσε αξιωματούχους του Ιράν – Ακυρώθηκε το ταξίδι Γκάλαντ στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Δαμασκός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ιρανική Πρεσβεία, Ισλαμιστές, Ιώβ Γκάλαντ, Λόιντ Όστιν, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χεζμπολάχ,

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) χτύπησαν κτίριο κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό – Στόχοι αξιωματούχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Οι πρώτες αναφορές, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μεταφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί 4 άτομα, μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν.

Κτίριο σε συνοικία κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό χτύπησαν το βράδυ της Τρίτης οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Υπάρχουν αναφορές, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ότι έχουν σκοτωθεί 4 άτομα, μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής διοικητής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισραηλινοί στόχευαν τον διοικητή της Μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ, και Ιρανούς αξιωματούχους.

Η Μονάδα 4400 είναι επιφορτισμένη με την παράδοση όπλων από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Νέα προειδοποίηση για εκκένωση συγκεκριμένων κτιρίων στη Βηρυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος των IDF ενόψει άμεσης επίθεσης από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τους κατοίκους, ειδικά όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF στο «X».

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο Ισραηλινός Στρατός θα ενεργήσει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον.

»Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε» προειδοποιεί ο Ισραηλινός αξιωματικός.

Σκοτώσαμε τον Χασάν Νασράλα τον διάδοχό του (Χασέμ Σαφιεντίν) και τους διαδόχους του, ανακοίνωσε επισήμως το απόγευμα της Τρίτης ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Νετανιάχου απευθύνεται στους πολίτες του Λιβάνου, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη Χεζμπολάχ.

«Σκοτώσαμε τον ίδιο τον Νασράλα, τον διάδοχο του Νασράλα και τον διάδοχο του διαδόχου του Νασράλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Η Χεζμπολάχ δεν ήταν τόσο αδύναμη εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε.

Δείτε την πολυκατοικία που χτυπήθηκε:

Ισραηλινό χτύπημα σε κτίριο κοντά στην πρεσβεία και το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, μια περιοχή που είχε δεχθεί προηγουμένως επίθεση τον Απρίλιο.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το προάστιο al-Mazzeh της Δαμασκού, στη Συρία, κοντά στην ιρανική πρεσβεία. Τα συριακά Μέσα Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Sham Radio, επιβεβαίωσαν θύματα και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές στο σημείο του στόχου. Πληροφορίες ότι «ανώτερος αξιωματούχος» στοχοποιήθηκε και πιθανώς εξολοθρεύτηκε.

Διπλωματικό θρίλερ πριν το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: Ακυρώθηκε το ταξίδι Γκάλαντ στις ΗΠΑ

Διπλωματικό θρίλερ πριν το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: Ακυρώθηκε το ταξίδι Γκάλαντ στις ΗΠΑ – Το παρασκήνιο με Μπάιντεν και Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου φέρεται να «έκοψε» το ταξίδι του Γκάλαντ στις ΗΠΑ, ζητώντας να μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, το Ισραήλ ενημέρωσε το Πεντάγωνο ότι ακυρώνεται το προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα, είχε υπάρξει έντονο παρασκήνιο γύρω από το ταξίδι του Γκάλαντ στις ΗΠΑ με τα ισραηλινά Μέσα να μεταδίδουν ότι λίγο πριν την αναχώρηση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας ο Μπένιαμιν Νετανιάχου εξέφρασε τη διαφωνία του, θέτοντας μάλιστα ως προϋπόθεση να προηγηθεί η δική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Το ισραηλινό Channel 12 είχε μεταδώσει ότι ο Νετανιάχου θέλει πρώτα το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την προγραμματισμένη απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο Γκάλαντ επρόκειτο να ταξιδέψει τις επόμενες ώρες και την Τετάρτη 9/10 να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Νετανιάχου μίλησε με τον Γκάλαντ την Τρίτη 8/10 το απόγευμα και είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με τη μονοήμερη επίσκεψη, κατά την οποία ο Γκάλαντ σχεδιάζει να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του και άλλους αξιωματούχους για να συζητήσουν την σχεδιαζόμενη αντίδραση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα