Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χτυπήσαμε θέσεις της Χεζμπολάχ, σκοτώσαμε διοικητές» ανακοίνωσε το Ισραήλ

«Χτυπήσαμε θέσεις της Χεζμπολάχ, σκοτώσαμε διοικητές» ανακοίνωσε το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Καπνός υψώνεται από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, την Βηρυτό το Σάββατο 28/9 έπειτα από πλήγμα στην περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο κρότος μιας έκρηξης ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πρόσθεσε.

«Μπορώ να δω από το παράθυρό μου ότι ορισμένα μέρη εξακολουθούν να καίγονται.

»Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ συνεχίστηκαν σχεδόν μέχρι το ξημέρωμα» μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC, Nafiseh Kohnavard.

Ο στρατός του Ισραήλ συνέχισε το σφυροκόπημα με σειρά επιθέσεων εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, αυτή τη φορά στην κοιλάδα Μπέκαα βαθιά στο έδαφος του Λιβάνου.

Ισραηλινά μαχητικά έχουν «αποκλείσει» το αεροδρόμιο της Βηρυτού για να αποτρέψουν τον ανεφοδιασμό της Χεζμπολάχ με νέα όπλα, ενώ επόμενο βήμα θα είναι ο αποκλεισμός από τη θάλασσα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έπληξαν άλλους στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων παραγωγής πυρομαχικών, κτιρίων όπου αποθηκεύονταν προηγμένα πυρομαχικά και ενός κέντρου διοίκησης, ανέφερε ο στρατός.

«Οι IDF διεξάγουν επί του παρόντος στοχευμένα πλήγματα σε όπλα που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και τα οποία ήταν αποθηκευμένα κάτω από κτίρια πολιτών», ανέφερε ο Ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 91 τραυματίστηκαν στο χτύπημα του Ισραήλ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού που είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αναφέρει το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός δεν είναι οριστικός.

Αρκετοί διοικητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί στο Λίβανο, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσαν στο «Χ» οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ο διοικητής της μονάδας πυραύλων της παραστρατιωτικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκε από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ σκοτώθηκε μαζί με τον αναπληρωτή του Χοσεΐν Αχμέντ Ισμαήλ.

Νωρίτερα οι IDF έδωσαν εντολή στους πολίτες του Λιβάνου να εκκενώσουν πολλά κτίρια στο προάστιο Νταχιγιέ της Βηρυτού, γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν σχεδόν ασταμάτητα το βράδυ της Παρασκευής στο Λίβανο μετά από μια επίθεση που είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί, αν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επιβίωσε ή σκοτώθηκε από την επίθεση.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν στην «Times of Israel» ότι «δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από το χτύπημα» και αφού εκτιμούν ότι ήταν στο κτίριο, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της οργάνωσης, θεωρείται νεκρός.

Το ίδιο ανέφερε σε δημοσίευμά της και η «Jerusalem Post».

Αναφορές για τον θάνατο της κόρης του Χασάν Νασράλα

Η Ζαϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή.

Το κανάλι 12 στο Ισραήλ μετέδωσε τον θάνατό της, αν και δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ ή τις λιβανέζικες Αρχές όπως αναφέρει η «Jerusalem Post».

Η Ζαϊνάμπ, γνωστή για την ξεκάθαρη πίστη της στη Χεζμπολάχ και τις θυσίες της οικογένειάς της, είχε μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τον θάνατο του αδελφού της, Χαντί, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις το 1997.

Ένας εχθρός παρομοίαζε το Ισραήλ με «ιστό αράχνης», λέει ο Νετανιάχου
Μπενιαμίν Νετανιάχου

Την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σχολίασε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο προτού αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη.

«Οι εχθροί μας νόμιζαν ότι μοιάζουμε με ιστό αράχνης.

»Αυτό συνήθιζε να λέει ένας εξ αυτών», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Χασάν Νασράλα χρησιμοποιούσε επανειλημμένως αυτόν τον χαρακτηρισμό για το Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως είναι ένα κράτος αδύναμο που θα αφανιστεί.

«Για ποιόν ιστό αράχνης μιλούν;

»Έχουμε χαλύβδινους τένοντες, βούλησης και δύναμης», συνέχισε ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως «δίνουμε αγώνα επιβίωσης, χωρίς ίχνος υπερβολής».

Το απόγευμα της Παρασκευής, το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών στη Βηρυτό εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 91 άλλοι, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έκαναν λόγο για «πλήγμα ακριβείας» στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ωστόσο, πηγή από το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωνε ότι ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.

Σχετικά άρθρα