Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσεχία: Σχεδιάζει χαλάρωση των κανόνων καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης

Τσεχία: Σχεδιάζει χαλάρωση των κανόνων καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάνναβη, Μαριχουάνα, Τσεχία, Χασίς,

Στην χαλάρωση των κανόνων σχετικά με την καλλιέργεια και την κατοχή της κάνναβης πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τσεχίας.

Ειδικότερα, προτείνει την νομιμοποίηση της καλλιέργειας έως και τριών φυτών κάνναβης και την κατοχή έως και 50 γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης κατ’ οίκον.

Στο σχέδιο τροπολογίας του Ποικινικού Κώδικα, διευκρινίζεται ότι εκτός οικίας, θα είναι νόμιμη η κατοχή έως και 25 γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης.

«Η νομιμοποίηση αφορά μόνο την καλλιέργεια και την κατοχή για ατομική χρήση για ανθρώπους άνω των 21 ετών», υπογραμμίζει το νομοσχέδιο.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Για να τεθεί σε ισχύ, η τροπολογία πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και να υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο βασίζεται στην αλλαγή στην αντίληψη για τη χρήση μαριχουάνας από ενήλικες για ψυχαγωγικούς λόγους.

Η κατοχή τεσσάρων έως πέντε φυτών ή 51 έως 100 γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης κατ’ οίκον ή έως 50 γραμμαρίων εκτός οικίας, θα θεωρείται πταίσμα.

Ωστόσο, η κατοχή μεγαλύτερης ποσότητας θα θεωρηθεί έγκλημα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σχετικά άρθρα