Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Γιαχία Σινουάρ δεν γράφει τα μηνύματα που στέλνει» – Εντείνονται οι φήμες ότι σκοτώθηκε ο νεοεκλεγείς ηγέτης της Χαμάς

«Ο Γιαχία Σινουάρ δεν γράφει τα μηνύματα που στέλνει» – Εντείνονται οι φήμες ότι σκοτώθηκε ο νεοεκλεγείς ηγέτης της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν διάφορες φήμες στο Ισραήλ για τον ηγέτη της Χαμάς, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι «αγνοείται, επειδή είναι νεκρός από χτύπημα των IDF».

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλώντας ανώνυμα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού Army Radio, υποστήριξαν ότι τα πρόσφατα μηνύματα που αποδίδονται στον επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ δεν έχουν γραφτεί από τον ίδιο, αλλά από κάποιον άλλο.

«Δεν έγραψε τα μηνύματα αυτά, αλλά το έκανε κάποιος άλλος, χρησιμοποιώντας το όνομα και την υπογραφή του», είπαν χαρακτηριστικά για τον νεοεκλεγέντα ηγέτη της ένοπλης παλαιστινιακής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Με τη σειρά της, η Jerusalem Post αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες.

Μια άλλη πηγή που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα, θα έπρεπε να έχει τις σχετικές πληροφορίες, είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.

Από την πλευρά τους οι Times of Israel, επικαλούνται τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κασπίτ και αναφέρουν ότι το Ισραήλ ερευνά την -εξαιρετικά μακρινή- πιθανότητα ο Σινουάρ να είναι νεκρός.

Οι πληροφορίες που ερευνώνται υποστηρίζουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των IDF στη Γάζα.

Πάντως η παρατεταμένη απουσία δεν είναι κάτι το νέο για τον Σινουάρ, που και στο παρελθόν «εξαφανιζόταν» πριν εμφανιστεί και πάλι.

Σχετικά άρθρα