Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Μας χτυπάνε επειδή είμαστε ισχυροί

Τουρκία: Μας χτυπάνε επειδή είμαστε ισχυροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Τουρκία,

“Η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει έστω και σε αυτή την λειψή δημοκρατία της Τουρκίας παρά στην δικτατορία της Αιγύπτου” σημειώνει η γνωστή αρθρογράφος της Χουριέτ Μπαρτσίν Γιντσάν, θέτοντας το ζήτημα του άξονα Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου στο ηθικό πολιτικό ζήτημα ότι ο Αλ Σίσι είναι δικτάτορας.

Έτσι η Γιντσάν, που αναφέρει εκτενώς ότι υπάρχουν πολλές προσπάθειες προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, θα πρέπει να “επενδύσει” στη ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία παρά με τους εχθρούς της Τουρκίας.

Σε άλλα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που τα μεταφέρει ο Φιλελεύθερος, η τριμερής του Καΐρου, χαρακτηρίζεται ως «το τρίγωνο του κακού».

“Ένδειξη της ισχύος της Τουρκίας» χαρακτηρίζει ο διευθυντής και αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γιενί Σαφάκ», Ιμπραχίμ Καράγκιουλ, την τριμερή συνάντηση.

Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και το Ιράν ανησυχούν στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο «για την ισχυροποίηση της Τουρκίας».

Σημειώνει, δε, ότι «υπάρχει εδώ και καιρό ένα σχέδιο δημιουργίας συμμαχίας στη Μεσόγειο με άξονα το Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζεται από τη Γαλλία και την Αγγλία».

Έτσι, ο Καράγκιουλ εκτιμά ότι η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο «αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα συνιστά προσπάθεια εκδίκησης της Αιγύπτου μετά το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας».

Ο αρθρογράφος σημειώνει, τέλος, ότι «η χθεσινή δήλωση του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Μπουλέντ Μποστάνογλου, καθιστά σαφή τη θέση της Τουρκίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που συναντήθηκαν στο Κάιρο σημείωσαν με προσοχή το μήνυμα αυτό».

Η «Γιενί Σαφάκ» σε χθεσινό της δημοσίευμα με τίτλο «Βρόμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας» έγραφε ότι «η πραξικοπηματίας διοίκηση της Αιγύπτου συμπράττει με τις επιδιώξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

«Έδωσαν τα χέρια εναντίον της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σταρ», ενώ η φιλοκυβερνητική «Ακσάμ» έγραψε ότι «συσκέπτεται το τρίγωνο του κακού».

Σχετικά άρθρα