Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Νότιο Λίβανο – Στόχος οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Νότιο Λίβανο – Στόχος οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισραήλ, Ιώβ Γκάλαντ, Λίβανος, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Μέση Ανατολή που φλέγεται καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο. Η Ιερουσαλήμ εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της γειτονικής χώρας.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις τελευταίες ώρες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, καταστρέφοντας εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Σε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών από τις αρχές Οκτωβρίου –όπως ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης– ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Πέμπτη 19/9 ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του ισραηλινού βορρά.

«Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Οργισμένος ο ηγέτης της Χεζμπολάζ – «Οι επιθέσεις του Ισραήλ με τους βομβητές είναι κήρυξη πολέμου»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στράφηκε οργισμένος κατά του Ισραήλ λέγοντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του με τους παγιδευμένους βομβητές που εξερράγησαν μπορεί να συνιστούν «κήρυξη πολέμου».

Τις περιέγραψε δε και ως «εγκλήματα πολέμου», επειδή δεν επλήγησαν μόνο μέλη της ένοπλης οργάνωσης αλλά και πολίτες του Λιβάνου, όπως ένα μικρό κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις επιθέσεις, ο Νασράλα χαρακτήρισε «σφαγές» τις εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης, λέγοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια δοκιμασία για εμάς», τόνισε.

Υπογράμμισε παράλληλα ως αυτό το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ παραβίασε κόκκινες γραμμές με τις επιθέσεις αυτές», τόνισε ο Νασράλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Νασράλα ανέφερε πως η Χεζμπολάχ σκοπεύει να απαντήσει.

«Στο όνομα όλων εκείνων που έχασαν μάρτυρες, που τραυματίστηκαν, στο όνομα όλων εκείνων που πολέμησαν στο όνομα της Γάζας, λέμε στον Νετανιάχου και στον Γκαλάντ, στον εχθρό, ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα λήξει πριν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα.

»Η αντίσταση στον Λίβανο δεν θα σταματήσει να στηρίζει το λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα