Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόταση συμφωνίας του Ισραήλ στη Χαμάς – Τι προβλέπει

Πρόταση συμφωνίας του Ισραήλ στη Χαμάς – Τι προβλέπει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Μία νέα πρόταση συμφωνίας με τη Χαμάς κατέθεσε το Ισραήλ, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ομήρων αμέσως και τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με την ασφαλή έξοδο από τον θύλακα για τον ηγέτη της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ και τους συνεργάτες του.

Το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων που φυλακίζονται στο Ισραήλ, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για τη Γάζα, αναφέρει η έκθεση.

Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Gal Hirsch, ο υπεύθυνος της κυβέρνησης για τους ομήρους, είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι η πρόταση παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με αξιωματούχους των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγές που συναντήθηκαν με τον Hirsch λένε ότι η πρόταση ονομάζεται «συμφωνία ασφαλούς διέλευσης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφημίζεται πρόταση σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερώνονται με μία κίνηση σε αντάλλαγμα για το τέλος του πολέμου, που πυροδοτήθηκε από την καταστροφική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα