Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νότια Κορέα αγοράζει ντρόουν Warmate από την Πολωνία

Η Νότια Κορέα αγοράζει ντρόουν Warmate από την Πολωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νότια Κορέα, Πολωνία,

Η Νότια Κορέα πρόκειται να αγοράσει ντρόουν πολωνικής κατασκευής, μια απόφαση που επηρεάζεται από την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των ντρόουν στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας υπέβαλε πρόσφατα επίσημο αίτημα στη Διοίκηση του Προγράμματος Άμυνας (DAPA) για την αγορά, με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σκοπεύει να προμηθευτεί περίπου 200 μονάδες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Warmate, που κατασκευάζεται από την Πολωνική WB Electronics.

Το συνολικό κόστος της συμφωνίας εκτιμάται σε περίπου 14,6 δισεκατομμύρια γουόν Κορέας (10,9 εκατομμύρια δολάρια).

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «αυτοκτονίας» έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα στην Ουκρανία, όπου έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Τα Warmate drones είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία από κεφαλές, συμπεριλαμβανομένων των δυνατών εκρηκτικών και θερμοβαρικών επιλογών, καθιστώντας τα προσαρμόσιμα σε διαφορετικές ανάγκες αποστολής.

Με μέγιστο βάρος απογείωσης 5,7 κιλά, τα πολωνέζικα ντρόουν μπορούν να λειτουργήσουν σε εμβέλεια 30 χιλιομέτρων και να φτάσουν ταχύτητες έως και 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Είναι σχεδιασμένα να παραμένουν στον αέρα έως και 60 λεπτά, δίνοντας στους χειριστές μεγαλύτερη ευελιξία στη στόχευση.

Σχετικά άρθρα