Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «ψέκας» Τζιχάτ Γιαϊτζί -«μπαμπάς» της «Γαλάζιας Πατρίδας»- ανακάλυψε «ποντιακό αλυτρωτισμό» – Εχθροί του τώρα οι Πόντιοι και ο Οικ. Πατριάρχης

Ο «ψέκας» Τζιχάτ Γιαϊτζί -«μπαμπάς» της «Γαλάζιας Πατρίδας»- ανακάλυψε «ποντιακό αλυτρωτισμό» – Εχθροί του τώρα οι Πόντιοι και ο Οικ. Πατριάρχης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύξεινος Πόντος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Παναγία Σουμελά, Πόντιοι, Τζιχάτ Γιαϊτζί, Τουρκία,

Ο γνωστός στο ελληνικό κοινό γραφικός Τούρκος ναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί. ο λεγόμενος και »μπαμπάς» της εξωφρενικής μαξιμαλιστικής ανοησίας που αποκαλείται »Γαλάζια Πατρίδα», φαίνεται πώς πάσχει από την ανίατη νόσο αρκετών αποστράτων, δηλαδή της αναζήτησης ρόλου μετά τη συνταξιοδότηση και βρήκε λόγο ύπαρξης παριστάνοντας τον «κυνηγό» της «ποντιακής προπαγάνδας» και τον αρνητή της »οικουμενικότητας» του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπολέως.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα δεν θα υπήρχε μία τέτοια «περσόνα».

Ωστόσο, στην απολίτιστη και βάρβαρη Τουρκία υπάρχει πάντα κήπος για να ανθίσουν «λουλούδια» σαν τον Γιαϊτζί, που δηλητηριάζοντας τον ημιβάρβαρο και απαίδευτο λαό με θεωρίες συνωμοσίας και εθνικιστικό μίσος, προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στο καθεστώς αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από την πραγματικά τους προβλήματα, δηλαδή να μην απασχολούνται οι πληβείοι με τη μιζέρια και την πείνα τους.

Παλιές τακτικές αυτές στην ανθρώπινη ιστορία, χαρακτηριστικές των δεσποτικών και τυραννικών καθεστώτων.

Τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησαν μεταξύ των εθνικιστών τουρκικών κύκλων οι καταγγελίες εναντίον της Θείας Λειτουργίας στη Μονή Σουμελά στον Πόντο και ευρύτερες επιθέσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο πρωταγωνιστής των υψηλών τόνων καταγγελτικών αντιδράσεων εναντίον της πραγματοποίησης Θείας Λειτουργίας για τα Εννιάμερα της Παναγίας στη Μονή Σουμελά, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ανήρτησε την Πέμπτη 22/8 το βράδυ μήνυμα στο «Χ» όπου αναφέρονται τα εξής:

«Cihat Yayci: Πετύχαμε τον στόχο μας!

»Η τελετουργία, η οποία έχει μετατραπεί σε ποντιακή και περί οικουμενισμού προπαγάνδα, μεταφέρθηκε από τις 15 Αυγούστου, που είναι η ημέρα Κατάκτησης της Τραπεζούντας, στις 23 Αυγούστου.

»Επίσης μάθαμε ότι ο Αρχιερέας [sic] Βαρθολομαίος δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου και συνεπώς αυτή δεν θα μετατραπεί σε περί οικουμενισμού πρόκληση.

»Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος παρεμπόδισης της διεξαγωγής μιας τελετής που γίνεται για θρησκευτικούς και μόνο σκοπούς (ελπίζοντας ότι δεν θα μετατραπεί σε ποντιακή προπαγάνδα).

»Εφόσον και καθόσον δεν μετατρέπεται σε ποντιακό σόου, μπορούν να κάνουν τελετές όπως θέλουν. – Ούτως ή άλλως, αυτό ακριβώς ήταν που θέλαμε…

»Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει (πλέον) λόγος να πάμε αύριο στη Σουμελά.

»Ευχαριστούμε την κρατική λογική».

Έχοντας επί μέρες προβάλει εαυτόν ως πρωταγωνιστή ενός «υψίστης εθνικής σημασίας αγώνα» ενάντια στην «προσχηματική λατρευτική εκδήλωση ποντιακού αλυτρωτισμού στη Σουμελά», ο Γιαϊτζί με το εν λόγω μήνυμα-δήλωση ευθυγράμμισης με την πραγματικότητα υποστέλλει θριαμβικά τη σημαία, για εφέτος.

Παρά την εν λόγω δήλωση, ωστόσο, ο Γιαϊτζί συνέχισε την Πέμπτη 22/8 τον επικοινωνιακό του μαραθώνιο με αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε ΜΜΕ του υπερεθνικιστικού χώρου και τοπικά ΜΜΕ της Τραπεζούντας, καταγγέλλοντας και πάλι «τις προσχηματικές ορθόδοξες εκδηλώσεις στη Σουμελά και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη» και καλώντας σε εγρήγορση ενάντια στον «υποκινούμενο από Αθήνα και Πατριαρχείο ποντιακό αλυτρωτισμό».

Φρόντισε δε παράλληλα να προεξαγγείλει ότι επίκειται φερόμενη μήνυσή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εξασφαλίζοντας έτσι συνέχεια στο θέμα της «ηρωικής αντιπαράθεσης με τον Βαρθολομαίο».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τουρκικού εθνικιστικοού χώρου το θέμα κυριάρχησε συνολικά απολύτως την Πέμπτη 22/8 το βράδυ.

Ενδεικτικό της ενθουσιώδους έντασης υπήρξε το παράδοξο πλήθος αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εμφανίζουν ακόμα τον Γιαϊτζί έτοιμο για έναν «ολονύχτιο πατριωτικό ανένδοτο μπροστά στη Μονή Σουμελά», ενώ ο ίδιος είχε ήδη προβεί στην περί απόσυρσής του δήλωση στο «Χ».

Με απλά λόγια. Ένας «βλαμμένος» συνταξιούχος, ο Γιαϊτζί, βρήκε «παιχνίδι» και κοινό στην Τουρκία για να διασκεδάσει τη μίζερη αποστρατεία του και, προφανώς, βολεύει τα μάλα το καθεστώς Ερντογάν που αν και χρεοκοπημένο οικονομικά και στρατιωτικά παριστάνει την κουτοπόνηρη περιφερειακή «υπερδύναμη» μεταξύ Δύσης κι Ανατολής.

Είναι δεδομένο ότι όλο αυτό το μπαλόνι όχι απλά θα ξεφουσκώσει αλλά θα σκάσει ξαφνικά.

Μέχρι τότε όμως κι απολαμβάνοντας της ανοχής των συμμάχων μας, ιδίως των Αμερικανών, θα εγκυμονεί και θα διαδίδει κάθε θανάσιμη απειλή για τη Δύση και τον Δυτικό μας Πολιτισμό.

Ειρήνη θα έχουμε μόνο όταν διαμελιστεί η Τουρκία. Ειρήνη θα έχουμε μόνο με μία συνθήκη των Σεβρών.

Είναι μονόδρομος η κατάλυση της Τουρκίας αν πραγματικά επιθυμούμε την επιβίωση Ελλάδας και Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα