Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Νέα προκλητική δήλωση για τουρκική ισχύ και δικαιώματα στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ερντογάν: Νέα προκλητική δήλωση για τουρκική ισχύ και δικαιώματα στη «Γαλάζια Πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ναυπηγεία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υποβρύχια, Υποβρύχιο,

Σε νέα προκλητική δήλωση περί δικαιωμάτων της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα», προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν στην τελετή παράδοσης του πρώτου υποβρυχίου τουρκικής ναυπήγησης στη Ναυτική Διοίκηση Aksaz στη Μαρμαρίδα.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το cnnturk, ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «Με την ανάθεση όλων αυτών των έργων, οι Ναυτικές μας Δυνάμεις θα αποκτήσουν πολύ ανώτερες δυνατότητες και τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα θα τα υπερασπιστούν αποτελεσματικά».

Ενώ συνέχισε να προκαλεί λέγοντας ότι «συνεχίζουμε αδιάκοπα τον αγώνα μας.

»Είμαστε μια χώρα που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από θάλασσες και τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας.

»Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας γεωγραφίας που εδώ και αιώνες αποτελεί το σκηνικό των παγκόσμιων αγώνων εξουσίας.

»Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό στη Γαλάζια Πατρίδα μας.

»Από το 2002 προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία Ισχυρός Στρατός”».

Οι δηλώσεις ήρθαν ως συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων τουρκικών μέσων που έκαναν λόγο για δύναμη ισχύος στη «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ λαμβάνουν χώρα λιγότερο από ένα μήνα πριν τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ ακολουθούν την προκλητική φιέστα των Τούρκων στα κατεχόμενα, την επίθεση κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη συνεχή κυριαρχική αμφισβήτηση της Ελλάδας στην Κάσο επικαλούμενοι το παράνομο τουρκο – λυβικό μνημόνιο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Τούρκου προέδρου, τελετή καθέλκυσης του πρώτου τουρκικού υποβρυχίου, «Pirireis», στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Aksaz.

Σχετικά άρθρα